Cătălin Drulă, nou atac la coaliție: ”La 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 21:26 3771 citiri
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă FOTO Facebook

Liderul USR, Cătălin Drulă, a vorbit luni, 28 noiembrie, despre pensiile speciale, reclamând faptul că un proiect al partidului care prevede abrogarea lor e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile.

Drulă a anunțat că, de la 1 ianuarie, intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleșilor locali.

Întrebat, la B1TV, ce se întâmplă cu pensiile speciale, președintele USR a declarat: ”Este jalon până la sfârșitul anului (în PNRR, n.r.). Sunt două lucruri. Avem niște pensii care sunt în plată, cele ale parlamentarilor - anul trecut au fost eliminate, după care Curtea Constituțională a venit, după un an de zile, și a anulat anularea pe un motiv foarte tehnic, s-a dezbătut prea repede în Parlament (…), era pe formă.

Noi am redepus proiect, din mai îl ține domnul Ciolacu - și spun domnul Ciolacu pentru că chiar președintele Camerei Deputaților îl ține blocat în sertarul Biroului permanent. În mod normal, orice proiect depus de un deputat sau senator azi îl depui, săptămâna viitoare se ia act de el în Biroul permanent și e trimis la comisii. Comisiile îl lucrează, îl trimit în plen. N-a fost nici măcar trimis la comisii. Am zis de data asta îl facem într-o săptămână, două, cât e nevoie”.

Drulă a amintit că pensia specială este, în medie, de opt ori mai mare decât cea normală.

”Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum, reamintesc că e vorba de pensii speciale, reamintesc că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală, ajunge până pe la cred că 12.000 de lei pe lună peste pensia normală la parlamentari, și la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleșilor locali, ale primarilor”, a mai spus liderul USR.

”Acolo avem un proiect, la fel, al USR, de data asta l-au trimis la comisii, dar e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile. Tot facem cereri, domne`, hai să îl votăm, să nu le mai prorogăm, ci să le abrogăm. Dacă le abrogi înainte să intre în vigoare, nu mai apare toată povestea cu un drept câștigat sau altceva”, a mai spus deputatul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News