Modificări la Pilonul II de pensii. În cât timp vor primi beneficiarii banii

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 20:20
3302 citiri
Modificări la Pilonul II de pensii. În cât timp vor primi beneficiarii banii
Peste 7,7 milioane de români care lucrează au cotizații adunate în Pilonul II de pensii FOTO arhivă ziare.com

Guvernul analizează modificări la legea privind pensiile private obligatorii, mai exact Pilonul II. Acestea ar putea fi plătite beneficiarilor în tranșe, pe o perioadă mai lungă de timp, iar contribuția va crește.

În prezent, plățile pentru Pilonul II se întind pe o perioadă de cel mult cinci ani. Pensionarii pot primi toți banii odată sau în tranșe, în funcție de opțiune.

În urma modificărilor, acestea ar putea fi plătite beneficiarilor pe o perioadă mai lungă de timp după pensionare, în tranșe.

În ceea ce privește contribuția, până în 2024 va crește de la 3,75% la 4,75% din venitul brut, ceea ce va duce la acumularea de sume mai mari economisite pentru bătrânețe.

”Sunt deja discuții purtate pentru configurarea acestei soluții privind reformarea sistemului de pensii. Nu s-a tranșat. Până la finele trimestrului, România are termen. Este o discuție privind capacitatea României de a îndeplini angajamentele”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Potrivit Știrile PROTV, discuțiile de până acum vizează modul în care vor fi făcute plățile din Pilonul II. Sunt analizate mai multe variante - plata într-o singură tranșă, dacă suma de încasat ar fi mică, sau în tranșe, pe o anumită perioadă de timp - limitată ori pe perioada vieții cotizantului.

În urma angajamentelor luate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, țara noastră trebuie să prezinte reglementări pentru Pilonul II de pensii până la finalul lunii martie. Demersul face parte din cele peste 500 de jaloane și ținte pe care și le-a asumat pentru a primi 29 de miliarde de euro în următorii cinci ani.

Până în prezent, peste 7,7 milioane de români care lucrează au cotizații adunate în Pilonul II de pensii. În medie, într-un cont sunt 11.000 de lei, iar în total s-au adunat 86 de miliarde de lei.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#pensii private, #pilonul II, #PNRR, #contributie, #pensionari , #Pensii