Cine este celebra Peng Liyuan, soția general a lui Xi: Legătura ei neștiută cu Biden VIDEO

Vineri, 17 Noiembrie 2023, ora 02:46
13869 citiri
Cine este celebra Peng Liyuan, soția general a lui Xi: Legătura ei neștiută cu Biden VIDEO
Peng Liyuan este soția președintelui Chinei Xi Jinping, cântăreață celebră FOTO / ABC

Peng Liyuan, soția președintelui Chinei Xi Jinping, va împlini 61 de ani pe 20 noiembrie 2023 și a fost faimoasă înaintea actualul lider de la Beijing. Cunoscuta cântăreață este una dintre cele mai iubite artiste din China, ea devenind general maior în armată în anul 2009. În plus între Prima Doamnă a Chinei și Joe Biden există o legătură neștiută.

Într-un interviu din 1999 acordat unui talk-show din Hong Kong, celebra cântăreață de operă a spus că își dorește un bărbat „de succes, ambițios și șef în relație”, potrivit ABC.

Și când a fost întrebată dacă soțul ei Xi Jinping – care era încă departe de vârful conducerii Chinei – și-a îndeplinit cerințele, Peng nu a ezitat. „Sunt căsătorită cu el de peste un deceniu, desigur că are succes”, a spus ea. Încrederea lui Peng în viitorul soțului ei s-a dovedit a fi corectă.

Tinerii chinezi Z și Milenialii fac furori: Cum au făcut averi de 120 de miliarde

După ce Xi a fost ales lider al Partidului Comunist Chinez în 2013 și numit președinte al Chinei în anul următor, Peng a devenit Prima Doamnă a țării. Spre deosebire de predecesoarea ei, Peng s-a bucurat de lumina reflectoarelor.

Ea l-a însoțit pe Xi la conferințe internaționale și vizite diplomatice, în timp ce a avut apariții și discursuri la ONU și la evenimente caritabile globale. Ea a fost, de asemenea, o forță motrice care l-a ajutat pe soțul ei să obțină sprijin de la 1,4 miliarde de oameni, ceea ce i-a deschis calea spre al treilea mandat la putere. În videoclipul de mai jos, Peng apare cu un urs koala în brațe într-o vizită la Brisbane, Australia din 2014.

Arma secretă a lui Xi de a deveni președinte

Născută pe 20 noiembrie 1962, Peng provenea dintr-o familie de artiști din provincia Shandong. Mama ei a fost o celebră actriță de operă clasică chineză. În 1984, s-a alăturat trupei de muzică a Armatei Populare de Eliberare (PLA), care a fost casa celor mai buni muzicieni și artiști din China datorită resurselor sale bogate și oportunităților de performanță.

Arma secretă a lui Xi pentru a câștiga poporul și armata, se pare, a fost soția sa. Înainte ca Xi să devină președinte în 2012, Peng, era una dintre cele mai iubite cântărețe din China, mult mai cunoscută decât soțul ei.

Se pare că ea a cântat în spectacole pentru armată. Peng a urcat constant pe scara ierarhică, devenind general major în armată în 2009. Până a devenit Primă Doamnă, era decanul Academiei de Arte din Beijing.

Secrete descoperite în Triunghiul Bermudelor. Un explorator uimit de dovezile din adâncurile oceanului VIDEO

Pe lângă spectacole pentru armată și la ceremonii importante, Peng a avut și apariții frecvente la cel mai urmărit show televizat de revelion din China. De asemenea, nu i-a fost frică să devină politician, conducând mai multe campanii pentru a crește gradul de conștientizare privind HIV/SIDA în rândul publicului chinez.

„Peng are sprijin intern în masă din partea publicului datorită farmecului și carismei sale personale”, a spus George Guo, profesorul de politică chineză de la Guilford College. El a spus că popularitatea lui Peng în armată a avut un mare impact asupra carierei lui Xi, mai ales când s-a alăturat pentru prima dată la conducerea centrală a armatei în 2010.

Cuplul s-a căsătorit în 1987, iar în 1992 a venit pe lume fiica lor, Xi Mingze. Cuplul și-a ascuns fiica publicului, dar uneori Peng își menționa fetița în public. Se pare că cuplul și-a trimis fiica în Statele Unite, unde a studiat psihologia la Universitatea Harvard până în 2014 – un detaliu care nu a fost niciodată raportat în China.

Legătura neștiută dintre soția lui Xi Jinping și președintele SUA este faptul că Peng Liyuan și Joe Biden sunt născuți în aceeași zi, ea în 1962, iar liderul american în 1942. La recenta întâlnire dintre Biden și Xi de la San Francisco, primul i-a urat ”La mulți ani” cu ocazia zilei de naștere a soției sale și i-a amintit să-i cumpere un cadou cu această ocazie.

Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
În prezent, ambiția președintelui chinez Xi Jinping de a reface lumea este de netăgăduit. El dorește să dizolve rețeaua de alianțe a Washingtonului și să epureze ceea ce el respinge ca...
#Peng Liyuan, #Peng Liyuan Prima Doamna China, #Xi Jinping, #Xi Jinping presedinte China, #Joe Biden china, #Biden Xi Jinping, #China , #China