Ce spune prețul peletilor despre calitatea lor? Hai să vedem cum îi alegi pe cei mai buni

Advertorial
Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 20:19
8816 citiri
Ce spune prețul peletilor despre calitatea lor? Hai să vedem cum îi alegi pe cei mai buni
FOTO: freepik.com

Peletii sunt în momentul de față considerați poate cel mai accesibil combustibil de încălzire. Dacă vrei să îi alegi pentru a-ți încălzi locuința, atunci acest articol te va ajuta să faci alegerea corectă.

Tu după ce criterii alegi un produs? Să fie prețul cel care dictează achiziția sau pui accent mai mare pe calitate? În ceea ce privește peletii, nu prețul este cel care ar trebui să te intereseze. Vei vedea în cele ce urmează la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi peleți. Dacă pui accent uriaș pe preț, s-ar putea să cumperi peleți de calitate precară, lucru probabil pe care nu ți-l dorești.

Clasele de calitate ale peleților

Atunci când cauți peleti, să știi că nu toți sunt la fel. Aceștia sunt împărțiți pe clase de calitate, lucru pe care trebuie să îl cunoști ca viitor cumpărător de peleți. Așadar, haide să vedem care sunt clasele de calitate ale peleților și ce trebuie să știi despre fiecare în parte.

1. Peleți din clasa de calitate A1

Peleții din clasa de calitate A1 sunt considerați premium, fiind și cei mai des utilizați. De ce? Pentru că produc o cantitate mică de cenușă și au cea mai mare putere calorică.

2. Peleți din clasa de calitate A2

Peleții din clasa de calitate A2 sunt cel mai des utilizați în instalații mari. Ei produc o cantitate mai mare de cenușă, comparativ cu cei din clasa de calitate A1, iar puterea calorică este de asemenea mai mică.

3. Peleți din clasa de calitate B

Peleții din această clasă de calitate, după cum probabil ți-ai dat seama, sunt supranumiți și peleți de calitate industrială. Ei produc o cantitate însemnată de cenușă, iar puterea lor calorică nu putem spune că este satisfăcătoare. De cele mai multe ori, peleții din clasă de calitate B conțin impurități precum nisipul.

Ce trebuie să știi despre peleți înainte de a-i achiziționa?

Există o serie de avantaje care probabil te vor convinge că peletii sunt combustibilul de care ai nevoie pentru a trece cu brio peste iarnă. De exemplu, eficiența peleților este dată doar de clasa lor de calitate, nu și de compoziție. Ca să înțelegi corect despre ce e vorba, nu contează dacă peleții pe care îi achiziționezi sunt produși din rășinoase sau foioase căci vor avea aceeași putere calorică.

De asemenea, știai că peletii au o putere calorică mai mare comparativ cu multe specii de lemn de foc? Sunt mult mai compacți, sunt bine uscați, ceea ce le permite să ardă mai bine și să dea randamentul termic de care tu ai nevoie.

Nu în ultimul rând, peletii de vânzare pe care îi găsești oriunde sunt un produs 100% reciclat! Ei sunt compuși din deșeuri lemnoase, iar pentru a-și păstra acea formă pe care o cunoaștem cu toții, nu sunt folosite substanțe chimice!

Acestea fiind spuse, atunci când te gândești să cauți peleți de vânzare, fii foarte atent la calitatea lor - clasa A1 este cea de care ai nevoie!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#peleti, #pret peleti, #cumparare peleti , #stiri shopping