Pele, profund îndurerat de moartea reginei Elisabeta a II-a. Cum s-au cunoscut cei doi

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 07:20
2279 citiri
Pele, profund îndurerat de moartea reginei Elisabeta a II-a. Cum s-au cunoscut cei doi
Pele și Regina Elizabeta a II-a. Foto: Facebook / Pele

“Regele” Pele a împărtăşit, joi seară, amintiri legate de Elizabeta a II-a şi şi-a exprimat tristeţea după trecerea în nefiinţă a reginei, printr-un mesaj postat în social media.

“Am admirat-o pe Regina Elisabeth II din clipa în care am cunoscut-o personal, în 1968, când a venit în Brazilia pentru a vedea dragostea noastră pentru fotbal şi a trăi magia unui Maracana plin.

Câţiva ani mai târziu, cu generozitate mi-a decernat Ordinul Imperiului Britanic, cea mai înaltă onoare a ţării. Faptele sale au marcat generaţii. Această moştenire va fi veşnică. În această zi tristă, împărtăşesc cu voi toţi această amintire şi transmit un mesaj de iubire şi rugăciunile mele către familia regală britanică şi către toţi prietenii din Marea Britanie”, a scris Pele.

Un mesaj emoţionant a venit şi de la Gary Lineker: ““O zi teribil de tristă. Majestatea Sa Regina a murit. O femeie cu adevărat remarcabilă, care şi-a slujit ţara cu demnitate, loialitate şi graţie. Odihneşte-te în pace, Majestate”.

Au postat mesaje de condoleanţe numeroase cluburi, federaţii şi personalităţi din sport.

Iată câteva dintre ele:

Premier League: “Premier League este profund întristat de vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii sale Regina Elizabeth II. Gândurile noastre şi condoleanţe către familia regală şi către toţi cei de pe planetă care plâng moartea Majestăţii Sale”.

Formula 1: “Formula 1 deplânge moartea Majestăţii Sale Regina Elizabeth II a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care a trecut în nefiinţă la vârsta de 96 de ani”.

NHL: “National Hockey League plânge trecerea în nefiinţă a reginei Elizabeth II şi celebrează viaţa sa remarcabilă. Ea a ocupat un loc sapecial în inimile canadienilor şi, în cei 70 de ani de domnie, a avut legături memorabile cu sportul nostru”.

Harry Kane: “Gândurile mele se îndreaptă spre familia regală în aceste momente foarte dificile. Regina a fost o inspiraţie extraordinară şi va rămâne în memoria noastră pentru incredibilii ani în serviciul acestei ţări. Odihneşte-te în pace, Majestate”.

Wimbledon: “Transmitem condoleanţe din suflet familiei regale după trista trecere în nefiinţă a Majestăţii Sale regina”.

Naţionala Angliei: “Am primit cu profundă tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elizabeth II. Majestatea Sa regina va fi mereu legată de unele dintre momentele noastre cele mai memoraabile, inclusiv prezentarea Trofeului Jules Rimet naţionalei noastre câştigătoare a Cupei Mondiale din 1966”.

Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Atacantul internaţional brazilian al echipei Flamengo, Gabriel Barbosa, cunoscut sub numele de "Gabigol", a fost suspendat pentru doi ani pentru tentativă de fraudă la un control antidoping de...
Unde va sta Dani Alves după ce a ieșit din închisoare. Reguli stricte pentru fotbalistul condamnat pentru viol
Unde va sta Dani Alves după ce a ieșit din închisoare. Reguli stricte pentru fotbalistul condamnat pentru viol
Fostul fundaş brazilian Dani Alves a părăsit, luni după-amiază, închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona, unde a petrecut ultimele 430 de nopţi, după ce a fost acuzat de viol. Cauţiunea...
#pele, #Regina Elisabeta a II a, #regina Elisabeta Marea Britanie, #fotbal , #stiri Elisabeta a II-a