Cea mai aspră pedeapsă primită de un participant la asaltul asupra Capitoliului american. ”Nu am intrat, dar am ajutat la aprinderea focului”

Marti, 02 August 2022, ora 09:01
2693 citiri
Cea mai aspră pedeapsă primită de un participant la asaltul asupra Capitoliului american. ”Nu am intrat, dar am ajutat la aprinderea focului”
Guy Reffitt, în vârstă de 49 de ani, membru al grupului Three Percenters FOTO Twitter

Instanța americană l-a condamnat pe Guy Reffitt, un activist de extremă dreaptă, la peste şapte ani de închisoare pentru participarea la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Guy Reffitt, în vârstă de 49 de ani, membru al grupului Three Percenters, a fost găsit vinovat în martie, în special pentru obstrucţionarea activităţii Congresului şi a poliţiei, după primul proces dedicat acestui atac. El s-a aflat în fruntea primei grupări care a atacat sediul Congresului şi a ajutat la forţarea liniilor de poliţie, echipat potrivit procurorilor cu pistol, vestă antiglonţ, cască şi cătuşe de plastic.

El s-a retras după ce forţele de ordine au tras cu gaze lacrimogene, în timp ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au semănat violenţă şi haos în interiorul Capitoliului, întârziind certificarea victoriei prezidenţiale a lui Joe Biden.

”Nu am intrat, dar am ajutat la aprinderea focului”, a declarat într-un videoclip Gui Reffitt, angajat în industria petrolieră, originar din Texas. Când s-a întors la Wylie, lângă Dallas, şi-a ameninţat cei doi copii pentru a-i împiedica să-l denunte la poliţie.

”Trădătorii, îi ucidem”, a spus Reffitt într-o conversaţie înregistrată transmisă FBI-ului de fiul său în vârstă de 19 ani, Jackson.

În timpul procesului, acuzarea s-a bazat pe numeroase videoclipuri care îl înfăţişează ţinând discursuri motivaţionale protestatarilor, care îl numesc ”lider”. Procurorii au cerut o pedeapsă severă de cincisprezece ani de închisoare, pe motiv că acţiunile sale intră sub incidenţa legilor federale privind ”terorismul”.

Avocaţii inculpatului au pledat pentru doi ani de închisoare, subliniind că nu a intrat în Capitoliu şi nu a comis acte violente. Judecătorul Dabney Friedrich a pronunţat o pedeapsă intermediară de şapte ani şi trei luni de închisoare.

Ea a numit acţiunile lui Reffitt ”antiteza democraţiei”, dar a refuzat să se îndepărteze prea mult de sentinţele pronunţate până acum, cea mai grea fiind de cinci ani şi trei luni de închisoare.

De la atac, peste 850 de persoane au fost arestate, 330 au pledat vinovate şi doar aproximativ zece au fost judecate într-un proces. Până în prezent, au fost pronunţate în jur de 100 de pedepse cu închisoarea.

De asemenea, o comisie parlamentară de anchetă încearcă să facă lumină asupra rolului fostului preşedinte Donald Trump în atac. Raportul său este aşteptat în toamnă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul ar fi desfăşurat artilerie suplimentară şi transportoare blindate de trupe la periferia Fâşiei Gaza, ceea ce sugerează că armata se pregăteşte pentru ofensiva terestră,...
#pedeapsa, #condamnare, #asalt capitoliu, #statele unite , #Statele Unite
Comentarii