Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru ”tentativă de terorism”. Măsura dură în țara condusă de aliatul lui Putin

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 18:03 1906 citiri
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko FOTO captură YouTube

Parlamentarii din Belarus au votat miercuri, 27 aprilie, o modificare adusă Codului Penal care prevede introducerea pedepsei cu moartea pentru ”tentativă de atac terorist”, informează Interfax.

Serviciul de presă al Camerei Reprezentanților a anunțat că proiectul de lege a fost adoptat în două lecturi.

”Proiectul de lege propune modificări la Codul Penal al Republicii Belarus, prevăzând posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru tentativa de a comite acte de terorism”, se arată în comunicat.

Până în prezent, Codul Penal al țării prevedea condamnarea la moarte pentru terorism, nu și pentru ”tentative”.

În motivare se arată că scopul proiectului de lege este de ”a oferi un efect descurajant asupra elementelor distructive, precum și de a demonstra lupta hotărâtă a statului împotriva activităților teroriste”.

Belarus este ultima țară din Uniunea Europeană și ultimul stat din fostul bloc sovietic care mai practică pedeapsa capitală, potrivit B1TV.

În țara condusă de Aleksandr Lukașenko, un aliat al președintelui rus, Vladimir Putin, mai pot fi pedepsite cu moartea și sabotajul și uciderea unui ofițer de poliție, precum și ”lansarea și desfășurarea unui război de agresiune”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News