William Branza (PDL) condamna jignirile la adresa romanilor din Italia

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 17:221466 citiri
William Branza (PDL) condamna jignirile la adresa romanilor din Italia
Foto: WilliamBranza.ro

William Branza, presedintele comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor, a condamnat sambata comentariile facute la adresa romanilor, in cadrul emisiunii "La Zoo" din Italia, in cadrul careia romanii erau caracterizati ca infractori.

"Inteleg ca este o emisiune de satira si respect libertatea de exprimare a mass-media, indiferent ca vorbim de presa scrisa, radio sau tv din Romania, Italia, Franta sau orice alta tara, dar aluziile sunt jignitoare etichetand-i pe romani ca fiind un popor de infractori, lucru inadmisibil si de netolerat pentru Italia, tara cu care Romania are legaturi istorice de prietenie, iar comunitatea este laudata pentru felul in care s-a integrat in Peninsula", a declarat William Branza, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Acesta a salutat pozitia autoritatilor italiene, care au criticat satira, aratand ca aceasta nu contribuie la dialog si convietuire pasnica, dar enerveaza lumea si risca sa marginalizeze persoanele care traiesc legal si corect in Italia.

"Condamn cu fermitate comentariile de netolerat care s-au facut la adresa romanilor si a Romaniei, in cadrul emisiunii radiofonice 'La Zoo' din Italia si a melodiei promovate de acest canal radio, melodie postata si pe youtube, in care prezentatorul interpreteaza un personaj cu un comportament infractional, care este de nationalitate romana, iar Romania este numita 'Zingaria', adica tara tiganilor", a declarat Branza.

William Branza a adaugat ca va dezbate problema impreuna cu autoritatile italiene in perioada 24-27 noiembrie, la intalnirile din Perugia, Ancona si Venetia si va cere "santionarea realizatorului radio, precum si a tuturor celor care imping la acte xenofobe".

Baconschi condamna cantecul rasist impotriva romanilor, lansat in Italia

"Fac un bordel" - hit rasist impotriva romanilor, lansat in Italia

In cadrul emisiunii "La Zoo" din Italia a fost prezentata o melodie postata si pe Internet, in care prezentatorul interpreteaza un personaj roman, iar Romania este numita "Zingaria", adica "tara tiganilor". (L.S.)

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News