William Branza, noul presedinte PD-L diaspora

Luni, 25 Mai 2009, ora 15:10 1679 citiri
Foto: http://romaninuk.net

Primul Congres al pedelistilor din diaspora a decis ca la alegerile europarlamentare sa recomande simpatizantilor din strainatate sa voteze lista nationala a PD-L in detrimentul listelor partidelor afiliate PPE din tarile de rezidenta.

Ca presedinte al organizatiei democrat-liberalilor din strainatate a fost ales deputatul William Branza asistat, din postura de prim-vicepresedinti, de catre Eugen Tomac, secretar de stat la Depatamentul Romanilor de Pretutindeni, si senatorul Viorel Badea.

Decebal Lohan, consilier al primului-ministru, a fost ales ca secretar general. Organizatia reuneste circa 3.500 de membri care provin din 34 de filiale deschise in Spania, Italia, Portugalia, Franta, Irlanda, Marea Britanie, Republica Moldova, Grecia, Israel si SUA.

Conducerea centrala a PD-L a fost reprezentata de catre europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepresedintele PD-L Gheorghe Falca, primarul Aradului, si presedintele Organizatiei de Studenti, Sorin Moldovan.

De asemenea, au fost prezenti sapte senatori si deputati spanioli membri ai Partidului Popular Spania, printre care senatorii Juan Jose Ortiz Perez, Araceli Peris si deputatul Miguel Barrachina. La lucrarile Congresului au fost prezenti, de asemenea, vicepresedintele Parlamentului Provinciei Castellon, Francisco Martinez si viceprimarul din Castellon, Javier Moliner.

"Am avut o sedinta comuna, a PD-L si PP, in care am convenit ca PDL sa sustina candidatii PP la alegerile locale, dar pentru europarlamentare le-am recomandat romanilor din Spania sa voteze lista nationala a PD-L, nu pe cea a colegilor nostri spanioli din PPE", a declarat pentru NewsIn deputatul William Branza.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News