Vice PDL, despre primarii "fugari": Ii impiedicam sa se "dezlege", functia e proprietatea partidului

Luni, 22 Iulie 2013, ora 15:40
3203 citiri
Vice PDL, despre primarii "fugari": Ii impiedicam sa se "dezlege", functia e proprietatea partidului
Foto: Romania Libera

Plecarea din PDL a 22 de primari din judetul Arges, exclusi de presedintele organizatiei, Mircea Andrei, care si-a dat imediat demisia, in ceea ce pare o miscare dinainte planuita, poate fi stopata, intrucat functiile sunt "proprietatea" PDL, crede vicepresedintele partidului, Traian Igas.

"Regret plecarea din partid a domnului Mircea Andrei, pe care l-am cunoscut legislatura trecuta in calitate de senator si cu care am avut o colaborare buna in perioada in care eram lider de grup. Domnia sa a luat decizia sa demisioneze din partid, e optiunea domniei sale, ce vrea sa faca in viitor il priveste doar pe dansul.

N-a procedat intr-un mod colegial fata de Partidul Democrat Liberal, in conditiile in care prima data a exclus primarii din partid si pe urma si-a dat demisia. Consider ca e o decizie incorecta fata de partid si cred ca prin Comisia de Etica si Litigii gasim modalitatea prin care cei 22 de primari sa nu poata sa se dezlege de Partidul Democrat Liberal cand vor ei si nu vrea Partidul Democrat Liberal.

Stim foarte bine, e foarte greu sa castigi un mandat de primar in conditiile in care nu ai in spate un partid, iar PDL i-a ajutat pe cei 22 de primari sa-si castige functiile. Lucrurile pot fi privite si in alt fel - functiile nu sunt proprietatea privata a cuiva, ci sunt proprietatea Partidului Democrat Liberal, iar Partidul Democrat Liberal dispune de "averea" lui in conformitate cu statutul si regulamentele de functionare. Cred ca se poate stopa stoparea celor 22, n-a fost o decizie fair play pentru Partidul Democrat Liberal", a spus senatorul PDL pentru Ziare.com

Intepaturi pentru Miscarea Populara

Fostul ministru de Interne a comentat informatiile ca primarii si Mircea Andrei se vor inscrie in Miscarea Populara, partid care va fi lansat in curand, sub influenta presedintelui Traian Basescu, spunand ca un nou partid ar trebui sa se formeze cu oameni noi, nu sa ia de la altii.

"Nu sunt convins ca cei 22 voiau sa se indrepte spre Miscarea Populara sau spre alta structura politica, pentru ca automat ei isi pierd mandatele. Sigur ca e frumos sa spui ca vrei sa construiesti un partid nou, cu oameni curati, dar nu stiu cum se face ca toti oamenii noi din anumite structuri nou infiintate sau structuri mai mici incearca sa isi racoleze membrii de la Partidul Democrat Liberal.

Pe de o parte, daca vii si spui ca vrei sa aduci oameni noi, sa aduci oameni care n-au mai facut politica, fa lucrul asta si lasa-i pe membrii altui partid in partidul respectiv.

Intr-o alta ordine de idei, daca toata lumea ravneste la membrii Partidului Democrat Liberal, inseamna ca avem oameni de valoare", a mai comentat Igas.

PDL Arges nu mai are primari

Lovitura de teatru la sedinta de Birou Permanent Judetean a PDL Arges, care a avut loc la Pensiunea Lac din localitatea Calinesti, duminica dimineata.

24 de primari PDL din Arges pleaca din partid. Merg la Miscarea Populara?

Au fost propusi pentru excludere din partid cei 24 de primari pedelisti, care ar fi cerut sa nu mai aiba legatura cu politica, intrucat se simt presati.

In acelasi timp, Mircea Andrei, presedintele PDL Arges, si-a dat demisia. Arges Media speculeaza ca este vorba despre o strategie pusa la cale de Mircea Andrei, pentru ca edilii argeseni ai partidului sa se poata inscrie legal intr-o alta formatiune politica.

Legea spune ca, daca isi dau singuri demisia, primarii isi pierd mandatul, astfel incat ei nu se pot inscrie nici in alt partd.. Acest lucru este posibil numai daca ei sunt exclusi din formatiunea pentru care au candidat la alegeri

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#primari PDL Arges exclusi, #primari PDL Traian Igas , #demisii