Vice PDL, despre fuziunea cu PNL: Inainte, ca inapoi podul e rupt

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 16:37
2537 citiri
Vice PDL, despre fuziunea cu PNL: Inainte, ca inapoi podul e rupt

Vicepresedintele PDL Ioan Balan este de parere ca fuziunea PDL-PNL va merge mai departe, deoarece nu exista drum de intoarcere, cu toate ca liberalii au anuntat, sambata, ca viitoarea formatiune va purta numele de PNL.

"Cand vrei sa construiesti, cred ca e bine sa te sfatuiesti si cu partenerii inainte sa iei hotarari care ar putea sa bulverseze proiectul de fuziune. Cred ca lucruri sensibile, cum ar fi acela de a pastra denumirea unuia si tot ce tine de o singura parte, batute in cuie prin decizie a Congresului, nu prea arata ca cele doua parti negociaza.

(...) Eu cred ca acest proiect, de realizare a unei constructii politice cu o miza extrem de importanta, nu atat pentru partid, cat pentru tara, va continua, iar lucrurile vor fi armonizate. Odata pornit acest proiect, el trebuie sa functioneze pe principiul 'inainte, ca inapoi podul e rupt'. Nu cred ca exista drum de intoarcere", a spus Ioan Balan, citat de Mediafax.

Predoiu il contrazice pe Iohannis: Nu am stabilit nimic, PDL nu e un partid pe care sa-l atarni la butoniera

Acesta i-a dat si un sfat noului presedinte al PNL, Klaus Iohannis, care a afirmat sambata ca pedelistii au fost de acord ca noul partid rezultat din fuziunea formatiunilor de centru-dreapta sa poarte numele PNL.

"Mi-as permite un sfat pentru presedintele PNL. Chiar daca gandeste nemteste, traieste in Romania si in politica romaneasca lucrurile trebuie tratate mai nuantat", a mai afimat Ioan Balan.

Va mai fi sau nu fuziune? Greii PDL il avertizeaza pe Iohannis: A facut primul pas spre esec!

Anunt bomba al lui Iohannis: PDL, de acord ca noul partid sa se numeasca PNL. Fuziunea a fost votata

Tot duminica, prim-vicepresedintele PDL si propunerea partidului pentru alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, a spus ca nu a fost strabilit nici numele viitorului partid rezultat dupa fuziunea cu PNL, nici al candidatului la Presedintie.

Congresul PNL: Antonescu si Iohannis, de la prieteni la adversari. Vot dupa dictare la esalonul 2

Sambata, in cadrul Congresului PNL, noul presedinte liberal Klaus Iohannis le-a spus celor prezenti, inainte de votul pe fuziunea cu PDL, ca democrat-liberalii au fost de acord ca noua formatiune ce va rezulta din aceasta alianta sa se numeasca PNL.

Reactia liderilor PDL nu a intarziat sa apara. In vreme ce prezidentiabilul democrat-liberalilor, Catalin Predoiu, a aflat de la televizor despre aceasta masura, alte voci din partid au aratat ca nu s-a discutat deloc despre aceasta masura.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#PDL fuziune PNL, #PDL nume PNL, #Ioan Balan fuziune PDL PNL, #vicepresedinte PDL fuziune PNL, #Iohannis fuziune nume PNL , #PNL