USL, coplesita de "migratori": Am si pierdut sirul!

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 11:14
2720 citiri
USL, coplesita de "migratori": Am si pierdut sirul!

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca nu are numarul exact al oamenilor care au parasit PDL pentru a trece la USL, din cauza faptului ca au fost foarte multi in doar cateva zile.

"Astazi o sa am un numar mai exact, am si pierdut sirul la cati anunta plecari", a declarat Dusa pentru Ziare.com.

"Vreau sa le oficializez pe cele care s-au anuntat in plen, pentru mine sunt certi aia, nu aia pe surse", a adaugat deputatul PSD.

Intrebat daca se poarta discutii inclusiv cu parlamentarii independenti care au plecat din partidele USL, el a raspuns ca "discutam cu toata lumea".

Dusa a vorbit si despre initiativa depusa de USL la Senat, de introducere a uninominalului pur. El nu s-a aratat ingrijorat de faptul ca, fiind intr-un judet majoritat maghiar, printr-o redesenare a colegiilor, ar putea sa-si piarda locul in Parlament.

"Sper ca ramana colegiile asa, in Harghita am iesit de pe primul loc si nu-mi fac o problema", a afirmat Dusa.

USL racoleaza pe banda rulanta

Partidul Democrat Liberal a continuat sa piarda parlamentari si luni, cand insusi vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a spus ca va pleca si el, alaturi de deputatul Eugen Uricec si senatorul Ion Sbirciu.

PDL pierde parlamentari pe banda rulanta

Totul a inceput in jurul pranzului cand liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a declarat, pentru Ziare.com, ca senatorul PDL Marian Rasaliu si-a anuntat demisia din partid si inscrierea in PNL, iar liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat ca noi parlamentari ai Puterii vor trece la Opozitie, in timp ce Petru Filip a anuntat ca pleaca din PDL si trece la PSD.

Informatia cu trecerea lui Rasaliu s-a dovedit insa a nu fi fost reala. Marian Rasaliu a infirmat categoric plecarea sa la PNL. "Sunt membru de partid PDL si voi ramane membru PDL. Singura adeziune pe care am semnat-o vreodata a fost cea la PDL", a precizat Rasaliu pentru jurnalistii care l-au asaltat cu intrebari la finalul sedintei birourilor reunite ale Parlamentului.

Puiu Hasotti s-a aratat contrariat. "Imi pare rau daca infirma discutiile pe care le-a avut cu noi, discutii foarte clare, ferme, cu mine, cu domnul Cancescu si cu domnul Antonescu", a spus liderul senatorilor PNL, refuzand sa mai faca afirmatii despre ceilalti doi presupusi senatori fugari, Petru Filip si Mihai Nita.

Deputatul Eugen Uricec si-a anuntat demisia din PDL in plen, el urmand sa se inscrie in PNL, urmat, la cateva minute, de senatorul Ion Sbirciu, care va pleca la Partidul Conservator.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Mircea Dusa inscrieri USL, #USL demisii parlamentari PDL , #demisii