Unificarea PNL-PDL: 5 ianuarie, zi decisiva

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 16:10
3589 citiri
Unificarea PNL-PDL: 5 ianuarie, zi decisiva
Foto: Arhiva (Oltenasul)

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat sambata ca a convenit impreuna cu presedintele PNL, Alina Gorghiu, ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de unificare liberala sa se reuneasca intr-o sedinta in care urmeaza sa fie dezbatute criteriile dupa care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.

"Am discutat cu doamna presedinte Gorghiu convocarea pentru luni, 5 ianuarie, ora 11.00, a Comisiei de unificare pentru a incepe stabilirea criteriilor dupa care sa se faca unificarea de jos in sus a celor doua partide.

Desigur, va trebui sa luam o serie de decizii clare fata de o posibila lege pe care PSD va trebui sa o trimita in Parlament referitoare la declararea neconstitutionala o ordonantei 55.

Noi am luat o decizie, dar nu o pot comunica decat dupa ce si ceilalti vor fi de acord cu ea.

Colegii mei au propus un set lung de criterii dupa care sa se faca acest proces de unificare. Le voi prezenta in Comisia de unificare liberala. (...) Cu totii am apreciat ca 2015 este un an decisiv pentru constructia si consolidarea noului PNL", a afirmat Blaga sambata dupa sedinta Colegiul Director al PDL, intrunit la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca au fost discutate mai multe criterii de unificare liberala, dar acestea vor putea fi comunicate dupa ce vor fi acceptate de intreaga Comisie de unificare liberala, comisie paritara alcatuita din 6 membri de la fostul PNL si 6 de la fostul PDL.

"Trebuie sa fim de acord cu totii cu aceste criterii", a adaugat Blaga.

Alina Gorghiu ar putea deveni sefa marelui PNL, in 2016? Ce spune Blaga

Intrebat despre opinia vehiculata in PNL, potrivit careia persoana care detine presedintia Consiliului Judetean ar urma sa primeasca sefia organizatiei judetene a noului PNL, Blaga a spus: "N-am auzit asa ceva, ca as fi tare interesat de o astfel de discutie acolo unde au pierdut alegerile prezidentiale".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Blaga fuziune PDL PNL, #Blaga comisie fuziune liberala , #PNL