Un paradox care socheaza (Opinii)

Luni, 18 Iunie 2012, ora 15:20
2921 citiri
Un paradox care socheaza (Opinii)

La alegerile locale din 10 iunie 2012, USL nu a castigat si PDL nu a pierdut, si spun acest lucru avand in fata rezultatele finale ale alegerilor si nu tinand cont de ceea ce am vazut afisat pe ecranele canalelor tv, in prima clipa de dupa ora 21:00, cand s-au inchis urnele.

Daca s-ar fi pastrat rezultatele de la exit poll-uri, ar fi fost, intr-adevar, catastrofal, nu numai pentru PDL ci si pentru tara dar, dupa ce a inceput numaratoarea voturilor, entuziasmul USL a scazut vizibil, iar la afisarea rezultatelor finale nu s-a manifestat sub nici o forma.

Nu acelasi lucru s-a intamplat la PDL, unde s-a ramas pe o fixatie, ca partidul a pierdut apocaliptic si cei raspunzatori de acest lucru trebuie sa plateasca, sa fie pedepsiti. Tot ce se intampla la PDL se desfasoara pe un scenariu deja anticipat.

Ies acum din ascunzisuri democrat-liberalii care, de regula, se ascund la greu si nu-si asuma nici un risc ori raspundere si care, in ciuda vechimii lor in partid, niciodata nu au facut nimic demn de lauda, nefiind capabili sa castige macar un mandat de primar.

Toti acestia, care nu contenesc sa-i critice, sa-i jigneasca si sa-i acuze pe cei implicati direct in alegeri, cer demisia conducerii partidului pe motiv ca PDL a pierdut alegerile.

Daca ar fi avut putina curiozitate ori bunavointa, toti nemultumitii de acum care, nici mai mult, nici mai putin, se vor la conducerea PDL, desi nicio calitate nu-i recomanda, ar fi incercat niste comparatii ale rezultatelor de acum cu cele din 2008 si ar fi constatat ca, daca in 2008, la locale, s-au inregistrat 2.239.440 de voturi, acum, in 2012 - PDL a adunat 2.209.167, diferenta fiind de doar 30.000 de voturi. In consecinta, PDL are un nucleu stabil care, in ciuda crizei si a plecarii oportunistilor, a ramas cam acelasi.

Pierderea catastrofala a alegerilor locale nu se vede si nici nu se justifica, atunci cand ai cifrele in fata, dar - si aici intervine paradoxul, absurdul - conducerea trebuie sa-si dea demisia pentru ca asa cer niste practici valabile in toate partidele, practici invocate si tipate strident de catre cei care n-au inteles ca e si de datoria lor sa se sacrifice atunci cand e greu.

Daca e sa ne referim la conducerea PDL, pusa la zid si obligata sa-si dea demisia, la acei oameni, mai curand, iresponsabili, care si-au sacrificat cariera politica si s-au expus, cu buna stiinta, oprobriului public, atunci cred ca lor li se face o mare nedreptate, din chiar interiorul partidului si de catre colegii cu nume nepatat.

Cel mai nedreptatit mi se pare a fi seful PDL, fostul premier Emil Boc, cel care a castigat primaria Cluj, poate cel mai ravnit oras de USL. Boc, invingatorul, marele castigator al PDL, a trebuit sa-si dea demisia ca un perdant.

E bine ca Boc si-a dat demisia si ca se va putea ocupa in liniste si fara alte obligatii, de orasul sau, ca primar. Dar, imprejurarile in care s-a produs aceasta, persoanele care i-au cerut sa demisioneze, absurdul situatiei pe care nici Caragiale nu cred ca si l-ar fi putut imagina, naste nu numai un zambet ingaduitor pe care, de regula, il afisezi in fata unor bolnavi, ci si un alt paradox de-al nostru, romanesc, de neimaginat intr-o tara normala, unde primeaza respectul fata de omul muncitor, activ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sedinta PDL, #conventie pdl, #PDL demisia conducerii , #demisii