Toader: Pentru tradare, stalpul infamiei. Cati parlamentari in plus mai are Puterea

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 16:13
2944 citiri
Toader: Pentru tradare, stalpul infamiei. Cati parlamentari in plus mai are Puterea

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca Puterea are inca majoritate in Parlament, in ciuda plecarilor "tradatorilor", despre care spune ca nu pot fi opriti, ci doar "pusi la stalpul infamiei".

"De tradare nu putem vorbi decat de tradare. Acum e o perioada efervescenta pentru USL, sa vada daca poate sa isi gaseasca numarul de voturi pentru motiune. Parerea mea e ca nu vor gasi, apoi se va linisti, daca nu pica, pana in toamna nu mai avem nicio problema", a spus Toader, pentru Ziare.com.

Intrebat daca partidul a luat vreo decizie in privinta masurilor pentru oprirea plecarilor, Toader a raspuns: "Ce decizie sa iei daca un parlamentar de-al nostru te tradeaza, decat sa-l pui la stalpul infamiei? Toate plecarile au fost facute pe sub masa, acolo n-ai de unde sa stii".

El a estimat si cati parlamentari in plus mai are Puterea fata de Opozitie, dupa valul de plecari din ultimul timp. "Inca vreo 8-9", a precizat deputatul PDL.

Au solicitat ajutorul Opozitiei

Mircea Toader a comentat lipsa de cvorum din Camera Deputatilor, de marti, care a dus la suspendarea sedintei pentru avizarea urmaririi penale a fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Liderul deputatilor PDL a acuzat Opozitia ca a lipsit, in ciuda faptului ca presedintele PSD, Victor Ponta, afirmase ca USL vine sa asigure cvorumul, daca i se va cere.

"Opozitia a lipsit in totalitate. Au declarat ca vin la legile care tin de MCV, dupa care nu a mai venit niciunul.

(...)Le-am cerut-o, dar am primit raspunsul de la dansul, prin liderul de grup, ca ei nu vin azi, vin peste doua saptamani. N-au dat nicio motivatie", ne-a mai declarat Toader.

El nu s-a aratat extrem de ingrijorat, ci a spus ca legile ramase restante vor fi votate pe 8 mai.

"Am dezbatut toate legile, sunt la votul final destul de multe, eu zic ca pe 8, cand facem din nou vot final, vor trece toate", a asigurat Toader.

Borbely inca nu poate fi urmarit penal - Opozitia a lipsit din Parlament

Sedinta in care trebuia votata ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost suspendata din lipsa de cvorum, a anuntat, marti, dupa-amiaza, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Votul privind ridicarea imunitatii lui Laszlo Borbely nu a putut fi tinut in contextul in care au fost prezenti doar 134 de deputati, desi anterior fusesera anuntati 164 de deputati.

"Nu s-au strans destule persoane (...) Ieri (luni - n. red.) declarau (liderii Opozitiei - n. red.) ca voteaza temele de interes national, astazi (marti - n. red.) au chiulit", a declarat Roberta Anastase.

Informatia a fost confirmata si de liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa, potrivit caruia sedinta in care se va decide ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely va fi reluata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Mircea Toader tradare stalpul infamiei, #Mircea Toader majoritate Putere Parlament , #demisii