Sub ce nume vor intra in cursa pentru presedintie PNL si PDL

Marti, 22 Iulie 2014, ora 15:57
3614 citiri
Sub ce nume vor intra in cursa pentru presedintie PNL si PDL
Foto: B1TV

PDL si PNL vor participa la alegerile prezidentiale din aceasta toamna sub numele "Alianta Crestin Liberala PNL-PDL", au anuntat, marti, cei doi presedinti de partid, Vasile Blaga si Klaus Iohannis.

Anuntul a fost facut la finalul unei noi runde de negocieri intre conducerile celor doua partide.

La randul sau, Klaus Iohannis a precizat ca s-a "constatat" ca PDL si PNL au "doi candidati", respectiv Catalin Predoiu si el insusi, si a afirmat ca "s-a convenit" ca in aceasta saptamana sa demareze sondajele de opinie, care vor fi realizate de doua case de sondare, una desemnata de PDL si alta de PNL.

Ponta l-ar invinge pe Iohannis la prezidentiale - Sondaj CSCI

Cel mai tarziu la data de 4 august se va incheia masuratoarea sociologica, iar la 5 august cel tarziu va fi anuntat "cine va fi desemnat candidatul Aliantei Crestin Liberale", a mai declarat Iohannis.

In aceste conditii, cei doi lideri de partid au dat de inteles ca nu iau in calcul o posibila masurare in sondaje a Monicai Macovei.

Blaga, despre Macovei: Candidatul e stabilit. Se putea inscrie oricine, nu e pe toane!

Intrebat de jurnalisti, Klaus Iohannis a mai declarat ca astazi au fost analizate toate documentele (programul si statutul) ce vor sta la baza fuziunii dintre cele doua partide si a precizat ca "nu au fost modificari".

"Nu au existat discutii pe fond si nu mai exista neintelegeri", a conchis presedintele PNL.

Vasile Blaga a mai explicat ca important in aceasta campanie pentru prezidentiale va fi numele candidatului si el va fi cel promovat de cele doua partide, in comun.

"Timp este, lucrurile sunt mai simple. Alegerile prezidentiale sunt extrem de personalizate", a declarat presedintele PDL.

Vasile Blaga s-a aratat iritat de intrebarea unui jurnalist cu privire la statutul de care se vor bucura fostii presedinti ai celor doua formatiuni politice in cadrul conducerii viitorului partid, cu trimitere directa la Traian Basescu.

"Fostii presedinti - daca sunt membri, da, daca nu, nu. (...) Unde dai si unde crapa! Nu! Domnia sa v-a spus dvs si noua care ii sunt intentiile. De la mine nu scoateti alteceva", a adaugat Vasile Blaga.

Pe de alta parte, intrebat daca sunt de aceeasi parere cu Cristian Diaconescu, care a anuntat ca PMP cere presedintelui sa retrimita la Parlament legea reducerii CAS, Vasile Blaga a raspuns ferm "Nu!".

Cristian Diaconescu cere Parlamentului si partidelor sa se pozitioneze fata de criza din Ucraina

"Noi ne-am explicat foarte clar punctele de vedere, rezervele fata de guvern, pe care le-a avut si noi, si FMI. Guvernul trebuie sa vina si sa spuna care ii sunt resursele. Dar noi am votat in unanimitate in Parlament", a subliniat Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Alianta Crestin Liberala, #alianta PDl PNL, #Blaga retrimitere parlament CAS , #PNL