Singura sansa a PDL (Opinii)

Luni, 18 Iunie 2012, ora 13:08
3540 citiri
Singura sansa a PDL (Opinii)
Foto: Arhiva

Diferenta dintre un globetrotter si alergatorii care transforma int-un maraton tentativa de a resuscita PDL este ca primul stie clar ce are in minte si nu incearca sa arda etapele.

Poate parea prea repede sa incerci sa afirmi ca stradania ostirii pedeliste se va izbi de gard, pentru ca abia s-a asternut la masa. Doar ca acolo nu dorinta de a transforma o naluca in fundatie domina atmosfera, ci praful de pusca.

Pe undeva, e normal. Prea multe frustrari s-au adunat, prea mare e energia ca sa poata fi tinuta intr-o sticluta, prea otravitoare dorinta de-a arata celor care au gresit ca au desconsiderat democratia si s-au multumit sa-si asigure viitorul orice s-ar intampla.

Distanta dintre baza partidului si obiectivele unui grup de initiati lacomi este atat de mare incat pare imposibil de traversat fara sange. Mai ales ca lor, activistilor care au pus osul in numele unei idei, nu le-a dat nimeni, niciodata, sentimentul ca vocea lor va fi vreodata auzita, daca nu ascultata.

Clanurile pedeliste nu s-au gandit niciodata ca lipsa dialogului intern real si nesocotirea vointei membrilor simpli de partid le va iesi pe nas. Nici nu e sigur ca isi dau seama de aceasta greseala, prin urmare daca o vor perpetua, destinul partidului este previzibil: demantelarea.

Pe de alta parte, nu e normal. Este momentul unei exorcizari de proportii, dar dincolo de strigatul fiarei care aproape ca a distrus planurile partidului de-a arata ca se poate si altfel, nu numai in stilul PSD-ului condus de Adrian Nastase, nu intrezaresc nimic constructiv.

Exista initiativa Macovei-Preda-Voinescu, mai exista un firicel de dorinta de-a seduce destinul cu ajutorul lui MRU, iar vocea grupului Blaga strabate spatiul mediatic cu nervozitate - si este de inteles, cine poate spune ca dezastrul partidului nu este o consecinta a faptului ca motiunea acestuia a pierdut, cu ajutorul masinatiunilor lui Traian Basescu, la ultimul congres?

Oricare ar fi varianta pe care o va alege partidul, ea va fi asimilata foarte greu de sustinatorii celorlalte. In PDL, vocile care cer luciditate, analizarea obiectivelor si solidaritate reala sunt putine, cele mai multe apartin unor insi ca se simt in sfarsit luptatori, au sabiile scoase din teaca si nu par sa aiba de gand sa le arunce pe foc.

Cat va dura acest razboi al orgoliilor teribile, aceasta dorinta de razbunare, aceasta incrancenare care aduce partidul in pragul risipirii, furnizand adversarilor de la USL o sansa nesperata de a mobila Parlamentul Romaniei in proportie de 75 la suta in culorile unei singure forte politice?

Va dura pana cand pedelistii vor realiza ca dusmanul se afla in exteriorul spatiului lor vital. Daca o vor realiza vreodata. Daca nu, destinul lor politic se incheie aici. Si vor obtine, in sfarsit, solidaritatea. Se vor prabusi impreuna.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#PDL demisii conducere, #PDL alegeri conducere, #Mihai Razvan Ungureanu PDL , #alegeri PDL