Scandal in PNL: Liderul liberalilor din Prahova a schimbat yala de la intrarea in sediu

Vineri, 30 Mai 2014, ora 13:33
2338 citiri
Scandal in PNL: Liderul liberalilor din Prahova a schimbat yala de la intrarea in sediu

Un scandal a avut loc, joi seara, la PNL Prahova dupa ce membri din structura de conducere a filialei au refuzat sa participe la sedinta Biroului Permanent Judetean in care urma sa se discute fuziunea cu PDL, motiv pentru care presedintele PNL Prahova a schimbat incuietoarea de la intrarea in sediu.

Mai multi membri din conducerea PNL Prahova contesta sedinta Biroului Permanent Judetean al PNL Prahova, acuzand ca aceasta este nestatutara, ei refuzand sa participe la sedinta de joi pe motiv ca nu vor alianta "pe picior" cu PDL, astfel ca presedintele organizatiei judetene, Mircea Rosca, a decis schimbarea incuietorii de la intrarea in sediul PNL Prahova, pentru ca liberalii sa nu mai aiba acces in sediul partidului.

Despre fuziunea PNL-PDL, viitorul presedinte si Traian Basescu Interviu cu Valeriu Stoica

"Am fost oripilat astazi, dupa ce am preferat sa nu ne prezentam la o sedinta in care se punea problema fuziunii cu PDL, un lucru pe care nu-l putem decide ca oameni politici, care facem politica de foarte multi ani si tinem la Partidul National Liberal, nu o putem lua pe picior ca si decizie.

Am preferat sa nu ne prezentam astazi (joi - n.red.) la sedinta, sa luam o decizie pe picior, dupa care am aflat ca presedintele Mircea Rosca nu numai ca ne-a adus fel de fel de injurii in aceasta sedinta care era si nestatutara, dar a si schimbat yala de la intrarea in sediu. Sunt secretar general al partidului si totusi nu pot sa accept astfel de chestiuni care s-au intamplat si acum doi ani la fostul presedinte Semcu", a declarat secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care este, de asemenea, presedinte al PNL Ploiesti.

"Nu pot sa accept ca atat timp cat nu exista o decizie a Delegatiei Permanente a Partidului National Liberal sau a Congresului care sa statueze foarte clar drumul pe care-l luam de aici inainte, noi sa avem astazi de a face cu un vot pe aceasta chestiune, alianta cu PDL, un partid spalat, un partid care a fost trecut prin Albalux, dar care nu are nicio legatura cu noi, liberalii. Este in continuare partidul emanat din partidul lui Basescu si noi nu putem accepta ca in urma unei fuziuni ar putea disparea numele de PNL.

Nu pot sa accept asta. Nu pot sa accept sa fac o fuziune cu un partid care nu ma reprezinta pe mine si nu reprezinta PNL. Nimeni nu ne-a spus ca o conditie pentru o fuziune va fi pastrarea PNL-ului. Daca ni se spunea acest lucru, da asta este conditia de la care nu derogam, era altceva. Dar sa iau astfel de decizii fara sa stiu daca PNL-ul va ramane PNL sau se va transforma in Partidul Popular nu stiu care, nu stiu cum, eu nu accept asta si nu accepta asta nici colegi de-ai nostri care azi nu au fost prezenti la aceasta sedinta a Biroului Permanent Judetean", a mai spus secretarul general al PNL Prahova.

Contre intre liderii locali ai PNL

Acesta a adaugat ca la sedinta de joi seara a BPJ al PNL Prahova a participat un singur parlamentar liberal din Prahova, in afara de presedintele Mircea Rosca, si ca acel parlamentar "la un moment dat a parasit sedinta vazand despre ce e vorba".

De asemenea, Nicolae Alexandri a spus ca este "jignit profund" de decizia presedintelui PNL Prahova de a interzice accesul parlamentarilor in sediul PNL Prahova prin schimbarea yalei de la intrarea in sediu.

Intrebat daca dupa sedinta de joi seara cere demisia presedintelui PNL Prahova, secretarul general al filialei judetene a spus ca nu va mai accepta niciodata sa lucreze cu Mircea Rosca in calitatea acestuia de lider al PNL Prahova, "daca PNL-ul va ramane PNL".

PDL ar trebui sa fuzioneze cu PNL - Iata cui i-a venit ideea

"Eu coleg in filiala Prahova a PNL - daca va ramane PNL - nu voi mai fi niciodata. Pentru acest gest pe care l-a facut astazi nu pot sa mai fiu coleg sub nicio forma cu domnul Rosca daca va ramane presedinte al PNL Prahova, repet, daca va ramane PNL-ul PNL. Daca nu va ramane PNL-ul PNL nici vorba sa mai fiu membru al acestui partid nou infiintat, eu raman liberal, merg acasa la mine si-mi vad de treaba mea. Membru unui partid in care va ramane presedinte Mircea Rosca eu nu voi ramane", a mai spus Nicolae Alexandri.

Presedintele PNL, Mircea Rosca, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere cu privire la cele intamplate la sediul PNL Prahova si la motivele care l-au determinat sa blocheze accesul parlamentarilor in sediul partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#schimbare yala PNL Prahova, #scandal PNL Prahova, #fuziune PDL PNL, #alianta dreapta PDL PNL , #PNL