Scandal in PDL Italia - amenintari cu proteste si demisii

Marti, 05 Iulie 2011, ora 19:36
2220 citiri
Scandal in PDL Italia - amenintari cu proteste si demisii
Foto: Arhiva

Parlamentarii PDL Diaspora au criticat dur decizia unor membri ai organizatiei din Italia de a anunta proteste in fata consulatelor si de a-si depune demisiile din formatiune in semn de protest fata de masurile luate de Guvernul Boc.

"Am hotarat sa ne despartim de aceasta forma politica pentru lipsa sau din pricina lipsei unei politici clare pentru romanii din afara, romanii din Italia mai ales, si pentru dezastrul economic care se intampla la noi in tara.

Familiile noastre, parintii nostri, rudele noastre din tara nu mai pot, nu mai pot sa mai mearga inainte in situatia aceasta, nu se mai poate! ", a declarat Stefan Stanasel, prim-vicepresedinte PDL Italia, citat de Mediafax.

In replica, senatorul PDL de Diaspora Viorel Badea a declarat ca scandalul este "o furtuna intr-un pahar de apa" generat de liderul PDL Florenta pe care l-a acuzat ca a declansat aceste polemici pentru ca doreste sa fie ales candidat la scrutinul din 2012.

"I s-a explicat ca trebuie o evolutie, trebuie sa ai anumite fapte in spate, o anumita educatie pentru a fi candidat si probabil a inteles ca nu se califica. Acum cauta pe cineva, un partid, pe care sa-l reprezinte la alegerile pentru diaspora. Iar el spune ca, daca nu va gasi nicio formatiune, va incerca o miscare politica cu romanii din Italia, ceea ce este un demers sortit esecului", a precizat Badea.

Pe de alta parte, deputatul PDL de Diaspora William Branza a spus ca la partid nu s-a primit nicio hartie oficiala cu privire la decizia lui Stanasel de a se retrage din formatiune.

"Nu am vorbit cu el, nu m-a cautat, la PDL Diaspora nu s-a primit nicio hartie oficiala in acest sens din informatiile mele. Tot ceea ce am aflat, am aflat din presa, din Gazeta Romaneasca. Dar e diferenta intre o declaratie pentru presa si demisia propriu-zisa care este un act serios", a explicat Branza.

Organizatia PDL Udine a subliniat, marti, intr-un comunicat remis Ziare.com ca a constatat cu surprindere si nedumerire faptul ca un grup de membri din PDL Italia incearca, "in mod haiducesc si necolegial, sa isi creeze o agenda politica personala, folosindu-se in acest scop de numele si prestigiul PDL, precum si de numele unor organizatii reprezentative ale partidului".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#pdl diaposra demisii scandal, #william branza pdl diaposra , #alegeri PDL