Sassu ar putea fi debarcat miercuri de la sefia TVR

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 08:25 1222 citiri

Alexandru Sassu ar putea fi debarcat miercuri din fruntea televiziunii publice de catre majoritatea parlamentara, prin respingerea raportului de activitate al institutiei pe anul 2008.

PD-L a si pregatit o lista scurta a eventualilor inlocuitori, iar Rodica Culcer a revenit in carti in ultima perioada, desi initial numele sau se vehicula pentru sefia stirilor, sustin surse parlamentare citate de EVZ.

De asemenea, aceleasi surse nu exclud nici o preluare a conducerii Televiziunii de catre Robert Turcescu.

Daca raportul va fi respins, PD-L nu va obtine doar sefia institutiei, ci si majoritatea in Consiliul de Administratie (CA), unde membrii se aleg pe baza algoritmului parlamentar.

Pe 17 februarie, Comisiile de Cultura ale Parlamentului au respins, in numai 15 minute, raportul de activitate pe anul 2008 al TVR cu voturile PD-L, UDMR si ale independentilor si este de asteptat un rezultat similar in plenul de miercuri.

Pe de alta parte, conducerea radioului public va reveni UDMR, fiind vehiculate numele Atilla Gasparik sau Atilla Szas.

Raportul de activitate al radioului public a fost aprobat de comisiile de specialitate, dar inlocuirea actualei conduceri este posibila pentru ca mandatul a expirat anul trecut, fiind prelungit pana pe 31 martie 2010.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News