Revolta in PD-L: Mai multi parlamentari ameninta ca vor parasi partidul

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 12:19
6160 citiri
Revolta in PD-L: Mai multi parlamentari ameninta ca vor parasi partidul
Foto-montaj: Ziare.com

Guvernul ar putea pierde, la votul unei eventuale motiuni de cenzura initiate de PSD, sustinerea unui grup de parlamentari PD-L iritati de faptul ca masurile de austeritate le limiteaza accesul la resurse si ii impiedica sa-si mentina promisiunile electorale, au declarat surse din PD-L.

Motiunea de cenzura preconizata de catre PSD ar putea fi sprijinita de un grup de parlamentari ai PD-L, unii dintre ei dand semnale colegilor lor ca nu intentioneaza sa mai sustina cabinetul Boc si sa plece din partid.

"Ce s-a intamplat marti la Camera Deputatilor, la motiunea simpla si la votul pentru judecatorul de la Curtea Constitutionala, este un exercitiu de forta. Unii incearca sa arate pisica guvernului. Sunt parlamentari care vin la putere doar pentru acces la resurse si care, daca nu il au, sunt dispusi sa darame propriul Guvern", au declarat surse democrat-liberale, pentru NewsIn.

Exista deja trei filiale in care cei trimisi in Parlament creeaza probleme conducerii PDL la nivel central: Iasi, Timis si Prahova. In Iasi, grupul nemultumitilor ar fi conduse de senatorul Mihaela Popa existand suspiciuni ca pozitiile recente ale deputatului Daniel Oajdea, contrare liniei oficiale a partidului, ar fi dirijate din umbra de Popa.

Un senator PD-L a trecut la PSD: Eu cred in Victor Ponta

"La Prahova, senatorii Iulian Badescu si Georgica Severin sunt nemultumiti ca nu-i lasa Roberta Anastase sa-si vada de treburi", a spus un pedelist. De altfel, Badescu a anuntat miercuri ca a demisionat din PD-L si va pleca la PSD, deoarece "crede in Victor Ponta".

De asemenea, deputatii PD-L care au votat marti pentru motiunea simpla impotriva ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, provin toti trei din judetul Timis: Gheorghe Ciobanu, Iosif Dragulescu si Marius Dugulescu.

Tot in grupul celor care au amenintat ca ar putea vota motiunea de cenzura contra premierului Emil Boc mai este si senatorul de Gorj, Ion Ruset, care s-a remarcat pentru ca in Senat a votat in Comisia de Munca alaturi de opozitie la Legea pensiilor. "Nu exista nicio modalitate de a-i disciplina pentru ca votul nu este imperativ. Sunt oameni care nu ajuta guvernul decat pentru interesul personal", au mai mentionat sursele citate.

La nivelul conducerii celor doua grupuri parlamentare exista deja suspiciuni ca unii dintre "rebeli" si-ar fi negociat afilierea la unul dintre cele doua partide de opozitie, PSD si PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PDL demisii masuri Guvern, #PDL Guvern masuri austeritate, #parlamentari PDL demisii , #demisii