Revista presei: PDL le-a pasat remanierea lui Basescu si Boc

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 08:30
2375 citiri
Revista presei: PDL le-a pasat remanierea lui Basescu si Boc
Foto: Adevarul

Conducerea PDL si liderii de filiale au decis, dupa o sedinta de aproape patru ore, ca problema remanierii, dar si a viitorului sistem electoral, in speta sistemul uninominal pur cu compensare pentru minoritati tin de competenta premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu.

Acestia ar trebui sa se intalneasca si sa decida, eventual dupa o noua evaluare a ministrilor, cine se afla pe lista celor care ar trebui debarcati din Guvern, scrie Evenimentul Zilei, apreciind ca "PDL le-a pasat remanierea lui Basescu si Boc".

"Basescu si Boc vor decide remanierea", dezbate pe larg acest subiect si Jurnalul National, care face o trecere-n revista si a democrat-liberalilor care au protestat fata de aceasta decizie.

Tot seful Executivului este pe prima pagina si in Jurnalul National, de aceasta data dupa ce "Emil Boc a fost comparat cu Ceausescu".

Pe alta parte, Romania Libera scrie, in editia de luni, despre "Declinul PC: fara candidati si marginalizat in USL", facand referire la Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, care s-a revoltat impotriva conducerii conservatorilor si a demisionat din formatiune.

Evenimentul Zilei: PDL le-a pasat remanierea lui Basescu si Boc

Democrat-liberalii s-au intalnit, duminica seara, intr-o vila de protocol din Bucuresti. La propunerea secretarului general Ioan Oltean, acestia au votat ca problema unei remanieri guvernamentale sa fie transata exclusiv de presedintele Traian Basescu si de premierul Emil Boc.

Evenimentul Zilei scrie ca, asa cum a descris-o unul din participanti intalnirea a fost, in lipsa lui Traian Basescu, o "terapie de grup".

Constitutia, regionalizarea, comasarea, sistemul electoral si Miscarea Populara au fost celalalte probleme puse pe tapet la intalnirea informala.

Adevarul: Basescu si Boc vor decide remanierea

Democrat-liberali de la Vila Lac au ascultat, pe rand, toate opiniile. Dupa ce fiecare doritor a luat cuvantul, s-a votat ca deciziile sa fie luate doar de Biroul Permanent pana la finalul lunii noiembrie.

Decizia ca Emil Boc sa se intalneasca cu seful statului pentru a-i prezenta acestuia o evaluare a ministrilor, inainte de a se lua vreo decizie de remaniere nu a convenit insa unor membri din PDL, noteaza Adevarul.

Cei mai inversunati protestatari au fost Dorin Florea, Radu Berceanu si Sever Voinescu. "Este o problema de statut, care se incalca daca nu vom fi si noi consultati", a insistat Radu Berceanu.

Jurnalul National: Boc, comparat cu Ceausescu

Si Jurnalul National scrie, in editia de luni, despre Emil Boc. De aceasta data insa, seful Executivului a fost comparat cu Ceasescu.

Remarca vine din partea presedintelui PNL, Crin Antonescu. "Guvernul este condus de un caraghios, care bate lovituri de la 11 metri pana intra mingea in poarta, cum tragea Ceausescu dupa mistreti, pana cand reuseau sa-i prinda haitasii si care ne spune, in fiecare interventie publica, ne spune mereu ca economia Romaniei merge din ce in ce mai bine, ca s-a facut reforma, ca in Romania e lapte si miere si ca in Romania exista un singur lucru rau: Ponta si cu mine", a spus co-presedintele USL.

Romania Libera: Declinul PC: fara candidati si marginalizat in USL

In alta ordine de idei, tensiunile din USL tin, din nou, prima pagina a ziarelor. Conservatorii ar putea fi dati afara din USL si risca sa-si piarda si cei mai vizibili membri.

Dupa dezartarea lui Tudor Ciuhodaru, si Cristian Popescu Piedone a renuntat la toate functiile din PC, iar unele voci din partid il suspecteaza ca ar fi trecut la UNPR, potrivit Romania Libera.

Decizia lui Piedone a fost aspru criticata de conducerea partidului, care a promis si sanctiuni. In plus, liderii din Uniune au inceput deja sa vorbeasca despre cat de lipsit de importanta este PC-ul in cadrul USL.

"Nu doresc sa fie o ofensa la adresa PC, dar concluzia la care am ajuns este ca USL s-a construit pe baza celor doua mari partide de opozitie, PSD si PNL", a declarat si presedintele PSD, Victor Ponta.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#remaniere ministri Boc Basescu, #intalnire PDL Vila Lac, #remaniere guvernamentala Boc Basescu, #declin PC USL , #Traian Basescu