Revenirea in PDL a unui fost primar baga zanzanie in partid

Marti, 30 Iulie 2013, ora 13:20
2005 citiri
Revenirea in PDL a unui fost primar baga zanzanie in partid

Posibila revenire a lui Mircia Gutau in PDL Valcea agita din nou spiritele in randurile democrat-liberalilor valceni. In timp ce membrii vechi ai partidului il asteapta pe fostul lider, membrii noi, grupati in jurul deputatului Radulescu, spun ca nu ar fi oportun.

"Mircia Gutau poate sa vina si este binevenit in partid, dar parerea mea este ca PDL Ramnicu Valcea trebuie sa-si faca o strategie prin care sa castige primaria fara a mai depinde de aliante sau de sprijin. PDL Ramnicu Valcea trebuie sa invete cum sa castige primaria cu sau fara Mircia Gutau", a declarat presedintele PDL Valcea, Dorel Jurcan.

Aceleasi pareri le au si secretarul general al PDL Valcea, Samoil Vilcu, si prim-vicepresedintele Romulus Bulacu.

In schimb, conducerea organizatiei municipale ezita in ceea ce priveste revenirea fostului primar Gutau, liderul Romeo Radulescu spunand ca nu e un subiect important, in timp ce alti reprezentanti merg pana acolo incat afirma ca "la cat rau a facut partidului la alegerile din 2012, Gutau nu este un membru dezirabil".

Prezenta la sfarsitul saptamanii la Ramnicu Valcea, prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat ca nu ar fi de acord cu reprimirea in partid a lui Mircia Gutau, dar ca decizia va fi luata la nivel local.

Mircia Gutau a fost liderul PDL Valcea pana in anul 2010. De doua ori primar, Gutau a beneficiat de popularitate in randul valcenilor, fiind reales in 2008 cu peste 70%. In 2010 a fost arestat si condamnat de ICCJ la 3 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Revenit in viata politica in anul 2012, l-a sustinut pe candidatul UNPR la primaria Ramnicului, multi analisti din presa locala considerand ca "prin divizarea voturilor intre candidatul PDL si cel UNPR s-a facut jocul USL care a castigat primaria Ramnicului, prin Emilian Francu".

Gutau nu si-a manifestat direct intentia de a se reinscrie in PDL, declarand ca asteapta sa se termine "restrictiile" pe care le are in urma condamnarii, dupa care va decide daca va reveni sau nu in partid.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Mircia Gutau revenire PDL, #revenire PDL Valcea, #Mircia Gutau reintoarcere PDL , #demisii