Prohodul PD-L nu se intrevede prea curand

Colaborator:Doru Macris
Marti, 03 August 2021, ora 10:371851 citiri
Prohodul PD-L nu se intrevede prea curand

Exista destule justificari cum ca partidul de guvernamant nu mai reprezinta o forta pe scena politica. Cine isi inchipuie acest lucru risca sa se insele.

Este adevarat, tara trece printr-o severa criza economica, iar pe umerii PD-L aflat la guvernare apasa efectele corodarii. De politica actualului guvern a fost afectata intreaga gama a categoriilor sociale si profesionale: medici, profesori, pensionari, bugetari, artisti, jurnalisti, intreprinzatori privati. Au simtit cu totii pe pielea lor masurile luate si impuse de garda portocalie.

Faptul acesta se reflecta si in sondajele de opinie, in care PD-L a ajuns la mai putin de jumatate fata de perioada cand triumfa. Normal, cifrele din sondaje ar trebui sa se mentina si in alegeri, cu unele diferente. Din punctul de vedere al logicii elementare. In realitate, lucrurile nu stau asa: PD-L, in loc sa piarda in alegeri, castiga.

Lucru argumentat si de cele ce s-au petrecut, in urma cu cateva zile, la alegerile in functia de primar in comuna Secas, judetul Timis. Candidata PD-L a castigat alegerile, desi calculele politicului nu erau in favoarea ei, iar toate fortele politice locale se coalizasera in jurul adversarei pedeliste.

Rezultatul votului, de aproape 90 la suta, 120 de voturi obtinute de Simona Magdin (PD-L), ce a devenit noul primar al comunei Secas, din primul tur, si 80 de voturi obtinute de Doina Miculesc (PSD), a dat peste cap toate sustinerile, socotelile si recomandarile celorlalte partide. Nu au contat sondajele, criza economica si nici intelegerile politice, campania democrat-liberalilor anulandu-le din start.

Nu trebuie facuta o asemanare, o corelare, intre campania de la Secas si o campanie electorala intr-o comunitate urbana, insa, din aceasta poveste rezulta ca masina electorala a PD-L este departe de a trece prin orice fel de criza.