Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost exclus din PDL

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 11:30
2982 citiri
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost exclus din PDL

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, si sase consilieri locali au fost exclusi din PDL la propunerea viceprimarului Marinica Dinca, lider al PDL Craiova, Solomon declarand, vineri, ca la baza acestei decizii sta "un grup de interese".

Propunerea de excludere a celor sapte a fost votata, joi seara, de catre Biroul Permanent Local al PDL Craiova si a fost facuta de catre Marinica Dinca, presedintele PDL Craiova si viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemultumit de faptul ca cei sase consilieri locali, printre care si viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Craiova organizata pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anuntat in urma cu o jumatate de an ca la alegerile locale din 2012 va candida pentru inca un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalti consilieri locali exclusi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albastroiu, Iulian Stefanescu, Radu Marin si Constantin Ursu.

Acestia au votat pentru proiectele de finantare a regiilor din Craiova propuse de Solomon si impotriva amendamentelor propuse de Dinca, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu inca sase milioane de lei.

Solomon a organizat, vineri dimineata, o conferinta de presa in care a anuntat aceasta decizie si a spus ca la baza acesteia sta "un grup de interese".

"Vreau sa le multumesc consilierilor PSD care au votat pentru binele craiovenilor, consilierilor PNL care la fel, nu au ascultat de indemnul altora si au votat ce le-a dictat sufletul si o parte din consilierii PDL. Eu nu am mai facut jocurile de interese ale anumitor persoane si din cauza aceasta am fost exclus de un tanar caruia i-am dat sansa sa se afirme (Marinica Dinca, presedinte PDL Craiova - n.r.)" a declarat Antonie Solomon.

Conducerea PDL Craiova a refuzat sa faca declaratii, dar a anuntat ca va sustine o conferinta de presa pe aceasta tema.

Marinica Dinca, candidatul PDL pentru Primaria Craiova la alegerile locale din acest an, a devenit si presedintele PDL Craiova in locul lui Antonie Solomon, care a pierdut aceasta functie in septembrie 2011, ca urmare a declaratiilor privind candidatura sa din partea UNPR.

Averea lui Antonie Solomon, controlata de ANI

Dupa ce a fost desemnat candidat PDL pentru Primaria Craiova, Dinca s-a distantat de Solomon, fiecare incercand sa isi asume paternitatea proiectelor care s-au derulat in Craiova in ultimii ani, mai ales ca viceprimarul a indeplinit si prerogativele de primar al Craiovei, cat timp Solomon s-a aflat in inchisoare, in perioada martie - septembrie 2010, dar si in perioada septembrie 2010 - iunie 2011, cat acesta a fost liber, dar inca suspendat din functia de primar al Craiovei.

In urma cu trei saptamani, Antonie Solomon si-a reinnoit insa adeziunea de membru PDL, anuntand ca nu pleaca din acest partid decat daca cineva il da afara.

Un consilier local PDL i-a reprosat, joi, primarului Craiovei Antonie Solomon ca are "limbaj de puscarias" si ca nu e demn sa conduca orasul, iar in replica Solomon l-a trimis la psihiatru, spunand ca reactiile multora din PDL l-au facut sa creada ca se simtea mai bine in puscarie decat in primarie.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, retinut de DNA

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv in 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la actionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Antonie Solomon, #Solomon exclus PDL, #primar Craiova, #primar Craiova exclus , #stiri PDL