Previziunile lui Tariceanu: Blaga, presedinte PDL+PNL

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 09:03
3027 citiri
Previziunile lui Tariceanu: Blaga, presedinte PDL+PNL
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi ca fuziunea dintre PNL si PDL este o greseala pentru liberali si ca este extrem de valoroasa pentru democrat-liberali, iar viitorul presedinte al formatiunii rezultate va fi Vasile Blaga.

"PDL reuseste doua lovituri dintr-o data prin aceasta fuziune, prima - se ascunde de electoratul care l-a penalizat pentru politicile dezastruoase duse in perioada 2009-2012 si de care altfel nu ar fi putut sa scape foarte usor de aceasta imagine catastrofala si, in al doilea rand, liderii PDL reusesc sa scape de vanatoarea la care ii supune Basescu de o buna bucata de vreme.

Tariceanu: Basescu, intr-o permanenta campanie. Incearca sa denigreze tot

Basescu are nevoie de un partid pentru a-si continua proiectele lui politice si in felul acesta PDL pare sa scape prin fuziunea cu PNL. Eu nu cred ca vor scapa pana la urma si ca se vor trezi la aceeasi masa cu Basescu, Udrea si compania pentru ca in PDL exista inca un procent mare de lideri si de membri care sunt intr-o legatura mai mult sau mai putin vizibila cu Basescu", a spus Tariceanu la Palatul Parlamentului, dupa intalnirea cu presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa din Parlamentul European, Graham Watson.

Numele noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL anuntat oficial

Tariceanu a adaugat ca inclusiv intrarea lui Mihai Razvan Ungureanu in PDL este un element clar ca acest partid are legatura cu Traian Basescu.

Presedintele ALDE: Regret ca PNL s-a alaturat PPE, partidul care a incercat sa tina Romania in afara UE

"Nu m-ar mira ca la un moment dat, dupa ce Basescu isi termina mandatul, sa vedem o apropiere intre viitorul partid si Basescu si cu acolitii lui. Din acest mariaj cel care va pierde este PNL, pentru ca el are ce sa piarda, el pierde trecutul istoric, bunul renume, traditia, PDL nu are ce pierde, nu are istorie, nu are nimic in spate.

Forta Civica a lui MRU, fuziune prin absorbtie cu PDL

PNL are si performanta de dupa 1990, cand a contribuit in mod esential la consolidarea democratiei, am avut o perioada de guvernare care este inca un reper pentru foarte multi cetateni, ma refer la perioada 2004-2008. PNL pierde tot, cel care castiga este PDL si o sa vedem probabil la finele acestui an si cine va fi presedinte al partidului rezultat din fuziune, va fi domnul Vasile Blaga", a mentionat presedintele Senatului.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Tariceanu PNL fuziune PDL, #Tariceanu Basescu PNL , #PNL