Predoiu: Vrei muschi politici domnule premier? Atunci fa privatizarea CFR Marfa!

Autor: Ana Ilie
Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 14:05
3006 citiri
Predoiu: Vrei muschi politici domnule premier? Atunci fa privatizarea CFR Marfa!
Foto: Realitatea TV

Prim vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a identificat doua probleme in legatura cu demiterea procurorului Paipici si inlocuirea sa cu un procuror din esalonul doi al DNA.

"Problema reala e la nivel tehnic. Problema grava e la nivel politic", a spus Predoiu, la Realitatea Tv.

"As cere ministrului Justitiei sa sugereze lui Ponta sa nu mai vorbeasca de numiri in justitie. Nu public, in Guvern. Sa invite la o cafea, cum se spune pe Dambovita, pe procurorul sef si procurorul sef DNA, pentru a gasi o solutie; nu poti sa numesti linia a doua fara sa consulti linia intai, DNA trebuie sa mearga functional inainte", a explicat Predoiu cum vede rezolvarea situatiei.

"Daca totul se rezuma la procedurile de la Parchet, as fi spus (...) Nu poti sa vii sa pui linia a doua din DNA fara sa vorbesti cu seful DNA, macar parerea sa i-o ceri.

Sigur ca exista o competenta legala si cine o are trebuie sa o exercite, dar exista dialog, management institutional. Acolo s-a incercat impunerea linei a doua, nu s-a reusit. Dupa ce a plecat comisia de la UE care monitorizeaza progresul in Justitie s-a facut", a continuat acesta.

In opinia sa, aceasta actiune "a dat un semnal prost catre mediul de afaceri, de asta am spus ca a distrus mii de kocuri de munca, oamenii nu vor sa investeasca intr-o tara unde premierul se amesteca in justitie".

"Vrei muschi politici domnule premier? Atunci fa privatizarea CFR Marfa!", a continuat Predoiu.

In ceea ce priveste Codul insolventei, aprobat recent de Guvern, responsabilul PDL a aratat ca "depinde si de presa sa-si regleze lucrurile in interior, si daca acest lucru se intampla vor apare si investitorii. Totul e sa nu se ajunga la conflict de interese, hartuiri din partea guvernului...".

"Se va intampla cand vom fi noi la guvernare, va promit. Eu imi permit sa promit pentru ca patru ani nu am promis nimic, am facut. Am lasat liniste in sistemul judiciar, vedeti ce se intampla acum...", a spus acesta, intrebat cand se vor linisti presiunile din partea mediului politic.

"E o mare dezamagine pentru noi politicienii mai tineri. Din pacate, vechile naravuri reinvie, alea rele din 2000-2004. Nu e vorbim numai despre premierul Nastase, ci ce era in spatele lui, cand erau inchise ziarele daca nu prosalveau guvernul, cand prospera doar presa care aveau contract cu ministerul Transporturilor".

"Am avut multe discutii cu oameni care au venit si viziteaza Romania, nu mai e problema cum mai incearca Ponta sa denigreze...e vorba ca tara are nevoie de constructie si ea se indreapta spre deconstructie. Codul de insolventa este un cod de deconstructie a firmelor mici si mijlocii. Si oamenii au exprimat temerile cele mai negre fata de ce se intampla in viitor in Romania", a mai spus Predoiu.

In fine, acesta a aratat ca indiferent ce va continua sa faca Guvernul, va fi o ratare. "Domnul Antonescu nu are simtul istoriei, probabil nu va avea niciodata, lumea a inteles cum stau lucrurile; ce fac dansii in USL e aproape irelevant, orice ar face iese prost. In perioada urmatoare vor continua sa rateze, indiferent cum se schimba ei, romanii vor intelege ca vor fi pacaliti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Catalin Predoiu Codul Insolventei, #Predoiu demitere Papici , #stiri PDL