Predoiu: Guvernul din umbra al PDL nu guverneaza, ci supravegheaza guvernarea USL

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 09:52
2251 citiri
Predoiu: Guvernul din umbra al PDL nu guverneaza, ci supravegheaza guvernarea USL
Foto: Business24

Primul ministru din umbra al PDL, Catalin Predoiu, a declarat ca guvernul sau alternativ, care contine 16 portofolii, are sarcina de a supraveghea activitatea guvernarii USL, nu de a guverna.

"Acest guvern nu guverneaza, are drept obiectiv sa supravegheze guvernarea. Avem nevoie de oameni care stiu ce se intampla in ministere, care inteleg ce se intampla in ministere", a aratat Catalin Predoiu pentru Realitatea TV.

"Aceasta este explicatia pentru care gasiti pe lista o serie de oameni intr-o serie de domenii complicate, cum ar fi Infrastructura sau Finante, care au fost prinsi in structuri guvernamentale anterioare. Doamna Boagiu sau domnul Ialomiteanu va pot spune la orice ora ce se greseste in aceste ministere pentru ca ei stiu foarte bine agenda", a spus premierul din umbra.

Blaga: Guvernul alternativ al PDL are putine ministere

"Acest guvern e chemat sa elaboreze politici alternative, de centru-dreapta, pentru ca numai aceste politici pot elabora o formula de iesire a Romaniei din impasul in care se afla si acest lucru se intampla in timp", a completat Catalin Predoiu.

El a aratat ca deja noul guvern a inceput sa lucreze, anumiti ministri elaborand deja programe si strategii pe domeniile lor. "Raluca Turcan munceste de ceva vreme pe domeniul Educatie si Cercetare si a lansat in urma cu o luna si jumatate - doua luni o strategie in acest domeniu.

Are nenumarate interventii si in plus a fost o decizie deliberata ca pe anumite sisteme, cum ar fi Educatie, sa operam cu oameni din afara sistemului, pentru motive pe care nu e nevoe sa vi le explic.

De altfel, acest post de ministru al Educatiei coopereaza si cu un specialist in domeniu, care este profesorul Miroiu, care va ocupa pozitia de secretar de stat", a dezvaluit Predoiu care a tinut sa precizeze ca noua membri ai guvernului sau alternativ nu au mai fost in nici un guvern.

"Acest guvern va fi unul al partidului, dar format din oameni care inteleg lumea din afara politicii. Avem un om de afaceri in Guvern, la Agricultura, care apropo, nu este primarul Gheorghe Stefan, este Gheorghe Stefan, om de afaceri, un om care cunoaste mediul de afaceri".

Prim-ministrul guvernului alternativ al PDL, Catalin Predoiu, a anuntat, luni, componenta acestui guvern, printre ministrii "din umbra" aflandu-se Monica Macovei, la Justitie, Gheorghe Ialomitianu - Finante, Andreea Paul - Economie, Gheorghe Stefan - Agricultura si Lucian Bode - Energie.

Guvernul din umbra al PDL: cine sunt ministrii condusi de Catalin Predoiu

Functia de ministru al Afacerilor Externe este ocupata de Radu Carp, ministrul Apararii - Marinica Dinca, ministrul Internelor - Alin Tise, ministrul Justitiei - Monica Macovei, al Economiei - Andreea Paul si al Finantelor - Gheorghe Ialomitianu. Ministerul Agriculturii este condus de Gheorghe Stefan, cel al Energiei de Lucian Bode si Infrastructura de Anca Boagiu.

Din guvernul alternativ al PDL mai fac parte, ca ministru al Fondurilor Europene. Alexandru Nazare, ministru al Muncii - Claudia Boghicevici, ministrul Mediului - Sulfina Barbu, ministrul sanatatii - Dragos Serban, al Educatiei Raluca Turcan. La Cultura, pe functia de ministru se afla Radu F. Alexandru, iar cea de ministru al Tineretului i-a fost incredintata lui Sorin Moldovan.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Catalin Predoiu premier guvern umbra, #Predoiu guvern alternativa USL, #guvern umbra supraveghere USL , #stiri PDL