PDL Vaslui combate USL cu ajutorul Partidului Poporului

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 21:11
3215 citiri
PDL Vaslui combate USL cu ajutorul Partidului Poporului
Foto: cdep.ro

Presedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Mihai Marian, a declarat pentru Ziare.com ca anuntata alianta a organizatiei pe care o conduce cu filiala judeteana a Partidului Poporului reprezinta modul PDL de a se lupta cu USL, la nivelul judetului.

Liderul democrat liberal a tinut sa precizeze, insa, ca alianta va fi una postelectorala si vizeaza doar crearea unei majoritati in Consiliul Judetean si in consiliile locale.

"In primul rand, este la stadiul de intentie aceasta alianta postelectorala. Este urmare a unei discutii pe care am avut-o cu prim-vicepresedintele PPDD Vaslui, Daniel Andrei, care este si candidat la primaria Barlad.

Aceasta discutie se bazeaza pe faptul ca trebuie sa construim o contrapondere la USL in judetul Vaslui si pe faptul ca numarul de mandate pe care il vom obtine in Consiliul Judetean, atat noi cat si cei de la Partidul Poporului, conform sondajelor de opinie pe care le avem si conform analizelor noastre, vor fi mai mari decat cele ale USL, deci vom putea asigura din start o majoritate la nivelul Consiliului Judetean. In foarte multe consilii locale de asemenea vom putea face majoritati.

Este nevoia de a contrabalansa politic USL si nevoia de a forma majoritati in Consiliul Judetean si in consiliile locale, pentru a asigura o buna administrare a judetului si a comunitatilor locale, dupa alegeri", a afirmat Dan Marian, pentru Ziare.com.

PDL Vaslui, alianta postelectorala cu partidul lui Dan Diaconescu

Presedintele PDL Vaslui a marturisit ca discutia de principiu a avut loc "duminica sau luni", urmand sa fie validata la finalul acestei saptamani.

"Discutia aceasta a fost facuta duminica sau luni si urmeaza ca in weekendul acesta sa convocam birourile judetene pentru a valida si a oficializa o astfel de alianta postelectorala. Nu este vorba despre o alianta care participa in alegeri, este vorba de creare de majoritati la nivelul judetului Vaslui", a tinut sa precizeze deputatul democrat liberal.

Acesta a subliniat ca alianta nu are nicio relevanta in plan national, fiind o discutie doar la nivelul judetului Vaslui, fiind bazata pe faptul ca PSD conduce acest judet din 1990, dar si pe "dorinta oamenilor politici mai noi sau mai tineri de a schimba", care a impins spre o astfel de alianta.

Totodata, liderul PDL Vaslui a explicat ca nu stie daca situatia are corespondent in alt judet din tara, dar si ca nu s-a gandit la posibilitatea ca PDL sa se alieze, in viitor, cu Partidul Poporului.

"Nu stiu daca este o situatie unica, pentru ca nu am facut un scop din a verifica daca mai este undeva in tara treaba asta, nu cunosc. Stiu doar despre judetul Vaslui", a conchis Dan Marian.

PDL Vaslui a anuntat, marti, ca va semna un protocol de colaborare cu PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, pentru constituirea unor aliante la nivel de consilii locale si la Consiliul Judetean, dupa alegerile locale din 10 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#PDL Vaslui alianta Partidul Poporului, #PDL Vaslui alianta PPDD, #PDL alianta postelectorala PPDD, #PDL alianta Dan Diaconescu , #alegeri PDL