PDL si ONG-ul lui Chiliman au semnat protocol de colaborare - vezi ce prevede

Luni, 16 Iunie 2014, ora 16:52
1755 citiri
PDL si ONG-ul lui Chiliman au semnat protocol de colaborare - vezi ce prevede

PDL a semnat un protocol de colaborare politica, luni, cu Initiativa Romania Liberala, in care se precizeaza ca cele doua formatiuni vor actiona impreuna pentru unificarea dreptei intr-un singur partid politic afiliat PPE.

"PDL si IRL (ONG-ul infiintat de Andrei CHiliman, n.red.) vor actiona impreuna pentru unificarea dreptei romanesti intr-o singura formatiune politica afiliata Partidului Popular European", se arata in primul articol al protocolului, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, PDL si IRL arata, prin intermediul protocolului, ca vor promova reconstructia societatii romanesti bazandu-se pe "cei doi stalpi de rezistenta ai dreptei traditionale: statul de drept si capitalismul".

In plus, Institutul de Studii Populare (ISP) si IRL "vor constitui grupuri de lucru comune pentru elaborarea programului de guvernare a Romaniei, in perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare".

Andrei Chiliman a intrat in PDL - a fost numit prim-vicepresedinte

Nu in ultimul rand, PDL si IRL "se angajeaza sa sustina acelasi candidat la Presedintia Romaniei, la alegerile prezidentiale din anul 2014", mai transmite protocolul incheiat luni, intre Vasile Blaga si presedintele Consiliului Director al Initiativei, Vlad Moisescu.

In preambulul protocolului se sustine ideea unificarii dreptei intr-o singura formatiune politica.

"Solutia la criza economica este un program economic de esenta liberala, orientat catre stimularea mediului privat, sufocat de fiscalitatea impovaratoare impusa de guvernarea PSD. Solutia la criza institutionala este intarirea statului de drept, prin garantarea independentei Justitiei si intensificarea combaterii marii coruptii", mai transmite documentul.

IRL s-a inteles cu PDL, Chiliman se inscrie in tabara democrat-liberalilor - surse

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost numit luni prim-vicepresedinte al PDL, in timp ce Vlad Moisescu este noul prim-vicepresedinte al PDL Bucuresti.

Andrei Chiliman va conduce ca presedinte interimar si organizatia PDL Sector 1, iar Vlad Moisescu si Lucian Duta vor fi prim-vicepresedinti ai aceleiasi organizatii.

Moisescu va fi si prim-vicepresedinte la PDL Bucuresti, in timp ce Diana Tusa va ocupa functia de vicepresedinte in cadrul aceleiasi filiale a partidului.

F.N.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#protocol colaborare PDL IRL, #PDL protocol IRL , #stiri PDL