PDL demareaza o campanie de informare despre legea cainilor fara stapan

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 23:40
1166 citiri
PDL demareaza o campanie de informare despre legea cainilor fara stapan
Foto: Arhiva

Partidul Democrat Liberal va demara, la inceputul saptamanii viitoare, o campanie de informare a cetatenilor cu privire la legea cainilor fara stapan, a declarat, joi, la Ploiesti, prim-vicepresedintele democrat-liberal, Roberta Anastase.

Apreciind ca actuala forma a proiectului legislativ este una "buna", presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca legea care vizeaza situatia cainilor comunitari este blocata "prin anumite demersuri politice legate de spectacolul public", dar si de un demers de comunicare "eronat".

In aceste conditii, PDL va incepe, la nivel national, o campanie de informare a cetatenilor cu referire la prevederile legii in cauza.

"Pentru aceasta lege exista o majoritate constituita transpartinic si in interesul comunitatilor locale, dar, in acelasi timp, prin anumite demersuri politice legate de spectacolul public, este blocata. Asociat cu acest demers politic din Parlament exista si un demers de comunicare eronat.

In aceste conditii, noi vom declansa o campanie de informare a cetatenilor cu privire la aceasta lege, a prevederilor cuprinse in aceasta lege, care noi consideram ca sunt extrem de importante. (...) Putem sa spunem ca forma actuala a acestui proiect de lege este o forma buna, o forma care, pe de o parte, instituie obligativitatea castrarii cainilor din rasa comuna indiferent ca se afla pe domeniul public sau pe cel privat, instituie si o serie de amenzi si vorbeste si despre responsabilitatea comunitatii in a gestiona aceasta problema", a explicat Anastase, intr-o conferinta de presa.

Apreciind ca, cel mai probabil, votul final pe acest proiect va fi peste doua saptamani, presedintele Camerei Deputatilor a spus ca, pana atunci, se vor strange semnaturi de sustinere din partea cetatenilor in speranta ca il vor convinge si pe Victor Ponta "sa fie putin mai responsabil, daca se poate, in a aborda o problema care afecteaza pe foarte multi cetateni".

In ceea ce priveste introducerea dreptului de vot de la varsta de 16 ani, prim-vicepresedintele PDL a evitat sa isi exprime un punct de vedere, invocand faptul ca nu s-a documentat pe acest subiect.

"Nu am un studiu legat de lucrul acesta si nu am o opinie formata in momentul de fata. Nu m-am documentat pe acest subiect si atunci prefer sa nu ma hazardez sa dau o declaratie", a spus Roberta Anastase.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#PDL campanie informare, #informare lege caini vagabonzi , #stiri PDL