PDL cere demisia Guvernului Ponta: USL continua sa guverneze prin minciuna si incompetenta (Video)

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 23:02
2337 citiri
PDL cere demisia Guvernului Ponta: USL continua sa guverneze prin minciuna si incompetenta (Video)

PDL cere demisia Guvernului Ponta, presedintele PDL Vasile Blaga aratand, la o dezbatere organizata miercuri, ca dupa un an de la preluarea puterii USL continua sa guverneze "prin minciuna si incompetenta".

Democrat-liberalii au lansat, miercuri, Cartea neagra a guvernarii USL in cadrul unei dezbateri organizate la Institutul de Stutii Populare, prilej cu care au criticat masurile luate de guvernarea USL.

Vasile Blaga a spus ca, in opinia sa, Cartea neagra a guvernarii Ponta este "un inventar al ispravilor stangii, o guvernare a incompetentei si minciunii".

"Dupa un an romanii o duc din rau in mai rau, stanga nu are nicio solutie, avem un Guvern al stagnarii. USL a ajuns la putere prin inselatorie si continua sa guverneze prin minciuni si incompetenta", a spus Vasile Blaga.

La dezbaterea organizata de PDL au vorbit Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Adreea Paul, aratand ca la guvernare se afla doua partide incompetente si antieuropene. "Este o rusine pentru liberali ca stau alaturi de un Guvern care vorbeste despre economie fara sa faca nimic. Orientarea estica a PSD si PNL este evidenta", a precizat Anca Boagiu, prim-vicepresedinte PDL.

Andreea Paul, prim-vicepresedinte PDL, a precizat ca odata cu lansarea acesteri Carti negre a guvernarii USL, PDL cere demisia Guvernului Ponta.

Printre participantii la dezbaterea organizata de PDL s-a aflat si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, presedinte al FC, care a asistat din sala la critica democrat liberalilor adresata guvernarii USL.

PDL a lansat, miercuri, "Cartea neagra a guvernarii USL", document in care acuza Uniunea ca a distrus imaginea Romaniei in strainatate, a amanat intrarea in Spatiul Schengen si adoptarea monedei euro, adaugand ca partidele de la guvernare nu au "un obiectiv" de dezvoltare pentru Romania.

Potrivit democrat-liberalilor, USL a continuat sa protejeze coruptii si suspectii de coruptie din propriile randuri si i-a adapostit in Parlament, unde au imunitate.

Guvernul Ponta este "guvernul ministrilor penali", sustine PDL, mentionand, de asemenea, ca USL nu a respectat independenta sistemului judiciar si nici hotararile in materie de integritate.

"Cabinetul guvernului Ponta numara 28 de ministri, fata de 18 in guvernarea PDL. Batalia USL pe functii a fost atat de crunta, incat Cabinetul a fost marit, unele ministere au fost impartite chiar in trei si au aparut ministri delegati cu atributii incerte", scrie PDL in raport, adaugand: "Ce trebuie sa aiba in vedere USL si sa aplice? Recomandarile CE din raportul MCV".

PDL acuza USL ca "a distrus imaginea Romaniei in strainatate".

Autorii raportului amintesc si faptul ca au avut loc multe proteste la adresa Guvernului: cercetatorii, instructorii auto independenti, lucratorii postali, angajatii Mechel Campia Turzii, angajatii Oltchim.

"USL a amanat intrarea in Spatiul Schengen", scrie PDL, precizand ca "Romania nu a intrat in Spatiul Schengen la data stabilita ca urmare a derapajelor de la democratie ale guvernului Ponta, desi toate conditiile tehnice erau deja indeplinite de catre Guvernul PDL".

De asemenea, PDL sustine ca USL a amanat adoptarea monedei euro, a amanat bugetul pe anul 2013 pentru acoperirea minciunilor de campanie, iar "baronii USL amana constructia autostrazilor incepute de PDL".

"Guvernarea USL este caracterizata de incoerenta, inconsecventa si haos in toata gestiunea economiei nationale", se mai arata in documentul PDL, precizandu-se ca "USL nu are niciun obiectiv de dezvoltare pentru Romania".

Democrat-liberalii ii acuza pe cei din USL in legatura cu scaderea veniturilor romanilor:

"Recuperarea salariilor bugetarilor s-a dovedit a fi un miraj marca USL. Iata si de ce. Aprilie 2012 a fost practic ultima luna a guvernului PDL la Palatul Victoria. La vremea respectiva, un roman castiga in medie 1.553 lei pe luna, in mana. Dupa 10 luni de guvernare USL, dupa recuperarea salariilor bugetarilor cu 8% si reintregirea finala din luna decembrie, in februarie 2013, un roman castiga in medie tot 1.553 lei. Verdictul: nicio imbunatatire a salariului mediu net sub guvernarea Ponta".

PDL mai acuza USL ca "a scumpit viata romanilor": "A trai in Romania devine pe zi ce trece un act de cruda supravietuire. Guvernarea USL o simtim cel mai repede la buzunar: facturile la utilitati s-au majorat si platim mai mult la cumparaturi. Preturile au crescut accelerat".

Potrivit PDL, USL face din leu o moneda instabila: "Cursul de schimb s-a depreciat drastic imediat cu venirea la putere a guvernului Ponta. Daca pana la sfarsitul lunii aprilie 2012, leul a cunoscut o perioada de stabilitate, la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august a inregistrat deprecieri de pana la 6,3%".

PDL subliniaza ca investitorii straini ocolesc Romania: "Productia industriala stagneaza si exporturile scad in 2012. Datoria externa, serviciul datoriei externe si deficitul de cont curent au crescut semnificativ, iar rezervele internationale au scazut".

USL duce in colaps sistemul energetic, industria, agricultura, educatia si sanatatea si este "principalul daunator din agricultura", mai afirma PDL.

"USL a promis reducerea cotei de TVA la 9% pentru produsele alimentare incepand cu anul 2013. Nu a reusit sa isi tina promisiunea. Produsele alimentare s-au scumpit in medie cu 8,5% in primele trei luni ale anului 2013", se arata in raportul PDL.

Democrat-liberalii mai afirma ca educatia romaneasca" se intoarce in timp sub guvernarea USL".

"Renuntarea la standardele de etica si profesionalism a inceput de la varful sistemului. USL a propus pentru Educatie cinci ministri (Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu si Remus Pricopie), toti implicati in diverse scandaluri de incompatibilitate, fals in declaratii (CV-uri pline de greseli si pregatiri fictive) si plagiat", se arata in raportul PDL.

Democrat-liberalii afirma, de asemenea, ca "USL imbolnaveste sanatatea romaneasca": "USL a promis in programul de guvernare un sistem de sanatate care sprijina si ofera posibilitatea cetatenilor sa atinga o stare de sanatate cat mai buna. In schimbul acestei promisiuni neindeplinite au redus accesul cetatenilor la serviciile de sanatate si au pus taxe noi pentru internare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cartea Neagra PDL, #PDL bilant USL, #USL promisiuni campanie , #demisii