PDL Bucuresti le cere primarilor de sectoare sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta

Joi, 08 August 2013, ora 14:46
1491 citiri
PDL Bucuresti le cere primarilor de sectoare sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta
Foto: Arhiva

PDL Bucuresti il someaza pe Ponta sa stopeze suprataxarea chiriilor si le cere lui Oprescu, celor sase primari USL de sectoare si celor 38 de parlamentari USL de Bucuresti sa stea "atarnati" de gatul lui Ponta pana cand acesta renunta la suprataxarea chiriilor, actiune denumita de organizatia politica "talharirea bucurestenilor".

"Prin supraimpozitarea chiriilor, Ponta da lovitura de gratie unei piete imobiliare bucurestene si asa la pamant. In Bucuresti, inchirierea de imobile

(spatii locative sau de afaceri) reprezinta o sursa importanta de venituri, atat pentru proprietari, cat si pentru stat, care colecteaza, fara sa faca nimic, impozitul de 16% pe chiriile percepute.

Desi Guvernul Ponta nu a reusit sa revitalizeze absolut deloc piata imobiliara din Capitala, acum Ponta vrea sa o ingroape definitiv", se afirma intr-un comunicat al PDL Bucuresti remis Ziare.com.

PDL Bucuresti atrage atentia premierului Victor Ponta ca taxarea si impozitarea chiriilor va afecta iremediabil atat persoanele cat si firmele.

"Sunt oameni in Capitala care traiesc exclusiv din inchirierea unui apartament sau a unei garsoniere, dupa cum exista mari companii care au investit milioane de euro in proiecte imobiliare care sunt inchiriate altor companii. Ambele categorii vor fi afectate serios de masura dezastruoasa a lui Ponta, insa acestuia nu-i pasa", se mai afirma in document.

Tariceanu, despre taxa pe chirii: O masura paguboasa (Video)

Intr-un comunicat transmis marti de Ministerul Finantelor Publice (MFP)se arata ca scopul incheierii unui nou acord cu Fondul Monetar International nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite, ci de realizarea reformelor din domenii precum sanatatea, transporturile, sectorul energetic, absorbtia fondurilor UE, continuarea restructurarii companiilor de stat.

In ce priveste impozitarea diferentiata a proprietatilor in functie de utilizarea acestora, incepand de anul viitor, "aceasta prevedere nu este o noutate introdusa in actuala scrisoare, ci reprezinta o masura asumata prin scrisorile precedente si care a fost mentinuta in noua scrisoare".

"Masura a fost introdusa la cererea mediului de afaceri care a semnalat existenta unor practici ce generau concurenta neloiala in piata. Astfel, persoanele fizice care utilizau proprietatile in vederea desfasurarii unor activitati economice, plateau un impozit mult mai mic decat persoanele juridice care desfasurau acelasi tip de activitati", se arata in comunicatul ministerului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PDL Bucuresti suprataxare chirii, #PDL Bucuresti atac Ponta , #stiri PDL