PDL pierde parlamentari pe banda rulanta - printre ei, vicele Senatului

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 13:59
7591 citiri
PDL pierde parlamentari pe banda rulanta - printre ei, vicele Senatului
Foto: Ziare.com

Partidul Democrat Liberal a continuat sa piarda parlamentari si luni, cand insusi vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a spus ca va pleca si el, alaturi de deputatul Eugen Uricec si senatorul Ion Sbirciu.

Totul a inceput in jurul pranzului cand liderul senatorilor liberali Puiu Hasotti, a declarat, pentru Ziare.com, ca senatorul PDL Marian Rasaliu si-a anuntat demisia din partid si inscrierea in PNL, iar liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat ca noi parlamentari ai Puterii vor trece la Opozitie, in timp ce Petru Filip a anuntat ca vrea sa plece din PDL, trecand ulterior la PSD.

Informatia cu trecerea lui Rasaliu s-a dovedit insa a nu fi fost reala. Marian Rasaliu a infirmat categoric plecarea sa la PNL. "Sunt membru de partid PDL si voi ramane membru PDL. Singura adeziune pe care am semnat-o vreodata a fost cea la PDL", a precizat Rasaliu pentru jurnalistii care l-au asaltat cu intrebari la finalul sedintei birourilor reunite ale Parlamentului.

Puiu Hasotti s-a aratat contrariat. "Imi pare rau daca infirma discutiile pe care le-a avut cu noi, discutii foarte clare, ferme, cu mine, cu domnul Cancescu si cu domnul Antonescu", a spus liderul senatorilor PNL, refuzand sa mai faca afirmatii despre ceilalti doi presupusi senatori fugari, Petru Filip si Mihai Nita.

Deputatul Eugen Uricec si-a anuntat demisia din PDL in plen, el urmand sa se inscrie in PNL, urmat, la cateva minute, de senatorul Ion Sbirciu, care va pleca la Partidul Conservator.

Petru Filip...cu un picior in opozitie

Totodata, televiziunile de stiri au citat surse conform carora si vicepresedintele Senatului, Petru Filip, ar parasi PDL. Contactat de Digi 24 inainte de sedinta Biroului Permanent al Senatului, acesta a spus ca nu a parasit PDL. Hasotti a spus si el ca nu stie nimic despre Filip.

Contactat de Ziare.com, liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu nu a putut confirma nici el plecarea lui Petru Filip.

Confirmarea a venit mai tarziu chiar de la Petru Filip care a spus ca se gandeste serios sa plece.

Boc s-ar lepada de Filip

Conform Mediafax, despre plecarea lui Petru Filip din PDL s-ar fi discutat inclusiv in sedina BPN a PDL de luni, Emil Boc spunandu-le colegilor sai ca mai bine trece Filip la USL decat sa treaca un proiect de lege pe Educatie al acestuia de Parlament.

"Boc a spus ca e mai bine sa treaca Filip la USL decat sa votam proiectul de lege", a precizat un participant la sedinta BPN al PDL.

Conform surselor citate, proiectul de lege a fost initiat de Petru Filip si de catre deputatul PDL Catalin Croitoru si se refera la universitatile private. El a fost depus in mai 2011 la Parlament si vizeaza cresterea autonomiei universitatilor particulare si confesionale. Proiectul a primit aviz negativ din partea Guvernului insa a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor, iar Senatul este forul decizional.

Filip cerea respect

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a postat zilele trecute, pe blog, un text despre necesitatea ca intr-un partid politic sa existe consideratie fata de membrii acestuia.

"Consideratia (care face parte din aceeasi regula a celor 4C discutata intr-un articol anterior) este, in general, un argument puternic pentru coeziunea unui grup. In special pentru coeziunea unui partid politic, chiar daca el, de cele mai multe ori, se scalda in conflict. De la a da 'buna ziua' in semn de respect si pana la a valorifica proiectele propuse partidului, gandite in mod individual sau in echipa", se arata de parere Filip.

Mihai Nita, la PNL?

O alta informatie pe surse, citata de TVR Info, spunea ca si senatorul Mihai Nita ar putea trece la PNL, insa si aceasta s-a dovedit falsa. Nita a negat plecarea sa.

PDL pierde teren: Opozitia a cucerit Senatul

Voinescu: Prietenii lui Frunzaverde s-au terminat. Sa vezi dracie, directia PDL e insuportabila

Marian Rasaliu e senator de Brasov, iar Petru Filip e senator de Bihor, in timp ce Mihai Nita e senator de Olt si un apropiat al lui Darius Valcov.

PDL se confrunta cu un val de plecari inainte de motiunea de cenzura depusa de Opozitie. Liderii USL au confirmat ca incearca sa convinga parlamentarii Puterii sa voteze motiunea, purtand discutii "cu toti".

Berceanu: Motivatii penibile

"Un politician reprezinta un crez sau o directie, care e urmat, crezut de mai multi sau mai putini. Cand faci schimbari, arati ca nu esti politician, esti un oportunist care a venit in politica pentru chestiuni personale.

Pentru astfel de chestiuni, nu exista alte cuvinte decat tradare sau tradatori. Sorin Frunzaverde a fost prim-vicepresedinte al partidului (...) el nu putea sa iasa sa spuna "conducerea n-a facut si n-a dres", pentru ca el era acolo. Sunt lucruri care ating penibilul. Mihaela Popa la fel, era vicepresedinte, nu era oprimata de deciziile partidului", a acuzat senatorul PDL Radu Berceanu.

Dusa, PSD: Si alti parlamentari ai Puterii vor solicita azi sa vina la noi

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a spus ca luni vor mai aparea solicitari ale unor parlamentari ai Puterii, de trecere la USL. In opinia sa, e foarte posibil ca, marti, Puterea sa nu mai aiba cvorum de sedinta la Camera Deputatilor, unde tine de 3 parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Petru Filip Marian Rasaliu demisii PDL, #senatori demisii PDL , #stiri PDL