PD-L nu mai vrea venit minim garantat: Oamenii nu fac nimic ca sa-l primeasca

Duminica, 23 Mai 2010, ora 16:07 3566 citiri
Foto: Buna Ziua Iasi

Partidul Democrat-Liberat a luat in discutie si renuntarea la venitul minim garantat, ca masura de reducere a cheltuielilor bugetare, a declarat duminica senatorul PD-L Gabriel Berca.

Invitat in platoul Realitatea TV, senatorul a declarat ca, personal nu este de acord cu venitul minim garantat, in conditiile in care oamenii nu fac nimic ca sa-l primeasca.

"Eu as renunta la venitul minim garantat, pentru ca oamenii vin la primarie odata pe luna si il primesc, insa nu fac niciun fel de munca in folosul comunitatii", a declarat Gabriel Berca.

Intrebat daca s-a discutat renuntarea la acest venit in cadrul Partidului Democrat-Liberal, Gabriel Berca a raspuns: "Da, s-a discutat despre aceasta chestiune, iar eu personal o sustin".

Venitul minim garantat este de 125 lei pentru o persoana singura, de 225 lei pentru familiile de doua persoane, de 313 lei pentru familiile de trei persoane, de 390 lei pentru familiile formate din patru persoane si 462 lei pentru familiile formate din cinci persoane, plus cate 31 lei pentru fiecare alta persoana care face parte din familie, daca este o familie mai mare de cinci persoane.

Legislatia prevede, in prezent, ca persoanele apte de munca si care primesc, in baza unei anchete sociale, acest ajutor social, sa presteze ore de munca in folosul comunitatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii