PD-L, ce-ti mai plac talibanii! (Opinii)

Luni, 07 Martie 2011, ora 14:01
2115 citiri
PD-L, ce-ti mai plac talibanii! (Opinii)
Foto: Arhiva

Ce tare i-au mai placut lui Berceanu aplauzele de ziua lui! Ce bine s-a simtit Blaga aclamat de cei cinci sute de pedelisti! Ce fiori de bucurie l-au trecut pe Nelu Oltean cand a starnit rumoare in sala! Ce bine e sa te iubeasca 100% din partid!

Si cum ne mai gratulam noi mandri ca suntem "talibani" sau "dinozauri"! Cum i-am pus noi cu botul pe labe pe mucosii astia trimisi de Basescu sa ne zgaltaie scaunele! Si ne-au mai dat si la televizor...

Efemera satisfactie au stelele partidului dupa sedinta CNC de sambata. O sa-i mai aplaude lumea inca o data la Congres. Cei o mie si ceva de delegati. Poate le vor da si votul lor. Dupa care vedetele feseniste vor nadusi in fata a milioane de alegatori care nu mai vor cu nici un chip sa-i voteze.

Pe Ponta si pe Crin ii vor pune mai greu cu botul pe labe. Nastase si Iliescu, fostii lor colegi de partid, se vor juca cu Oltean si ai lui ca motanii cu niste soricei. Cum il vor lua uselistii la intrebari pe Oltean despre afacerile din Bistrita si ce panica va starni printre oamenii lui Berceanu "prietena lui de la Dolj", Olguta, cand PD-L va suferi caineste in Opozitie.

Dar sa nu-i plangeti. Se vor descurca ei cum s-au descurcat 20 de ani. In vremuri bune au facut bani la guvernare, in vremuri grele si-au platit cu banii linistea din Opozitie. Sa-i plangeti doar pe amaratii din partid care inca mai cred in ei, inca se mai lasa sedusi de discursurile lor sforaitoare despre ordine si disciplina, despre unitate si solidaritate.

Ei cu adevarat vor fi prigoniti de viitoarea putere care va trece ca un tavalug peste orice obiect sau fiinta portocalie. Lor nu le va sari in aparare nici Blaga, nici Berceanu si nici Nelu Oltean. "Greii" isi vor vedea linistiti de afacerile lor, pititi prin bancile Parlamentului, in timp ce sosonarii, lipitorii de afise, baietii care imbraca tricouri de campanie, directorasii de prin deconcentrate vor fi alergati prin judetele lor de armata rosie victorioasa.

Mai grava decat ipocrizia veteranilor pedelisti fata de electorat mi se pare fatarnicia lor fata de colegii de partid. Carora le cer votul acum ca sa se faca presedinti, prim-vicepresedinti si secretari generali promitandu-le in schimb fericirea vesnica.

Ce nu le spun ei totusi celor care ii aclama, mai mult din lipsa perspectivei, este ca n-au dat niciodata doi bani pe acest partid si ca ceea ce ii preocupa este viitorul lor si al familiei lor. Ei sunt pregatiti si pentru vremuri insorite si pentru furtuna. Ei intre ei s-au ales ministri si si-au dat functii cu masina la scara.

Au profitat de girofar si de contracte grase. N-au intors niciodata nimic la partid. Au stat ascunsi in vremuri de austeritate. N-au avut niciodata curajul sa iasa in fata si sa dea vestile proaste.

E usor sa culegi aplauze de la 500 de delegati carora le-ai aruncat din timp in timp cate o ciozvarta din guvernare. Cei flamanzi si desculti care impart afise si pliante pentru un post de functionar la prefectura se uita la tine ca la un zeu daca nu mai au alta speranta. Dar pe langa ei mai sunt cateva milioane de alegatori care vor un partid modern. Un partid care sa le ofere o sansa, nu o galeata sau 100 de lei ajutor de incalzire.

In afara celor cateva sute de amarati oranj mai sunt cateva milioane de cetateni educati, care vor sa isi plateasca taxele pe internet. Tot ei, din cand in cand, mai urmaresc si bloguri, mai citesc si stiri in mediul online si stramba din nas dezgustati cand aud ca oltenii lui Berceanu s-au "macelarit" cu oltenii lui Prioteasa noaptea la lipit afise. Dar, deh, asa se fac cicatricile in campanie. La propriu, cu bata si cutitul.

Cat de putin inteleg "talibanii" din PD-L despre schimbarea vremurilor! Cat de anacronice sunt discursurile lor duplicitare. Caci sunt tare fiorosi cand se bat cu pifanii din partid, dar foarte timorati cand trebuie sa le dea replica adversarilor politici. Pentru ca ultimii s-ar putea sa vina la putere si sa ii ia la bani marunti. Primii vor sta ca si ei in Opozitie, chiar daca vor avea mai mult de suferit, caci nu au cu ce sa isi cumpere linistea.

Ce bravi sunt talibanii din PD-L cand trebuie sa se rafuiasca cu "intelectualii" idealisti. Cum le explica ei doct cum e cu galetile si punga cu malai. Cum le dau ei lectii de campanie despre primarii mofturosi care azi sunt cu tine maine te tradeaza daca ii lasi din brate. Dar cand sa se ia de piept cu mogulii care vaneaza zilnic partidul la televizor, nu le mai auzi gurita lor plina de ironii si stropseli militaresti.

Tare mi-e ca demonstratia de forta a "liderilor traditionali", cum le spune mandru Oltean, si baia de sange in lupta impotriva "reformistilor" se vor transforma in 2012 intr-un fluviu de jale si lacrimi pentru tot partidul.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#PDL iubire talibani, #Vasile Blaga Radu Berceanu , #Radu Berceanu
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Poza darnic00
darnic00
rank 5
PD-L a gresit muncind, facand cate ceva in mod practic, totusi. USL dezamageste giindca nu este in stare sa conceapa macar partea teoretica, de practica nemaincapand discutia.