Papahagi a demisionat din PDL - Vezi in ce partid intra (Video)

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 18:34
2636 citiri
Papahagi a demisionat din PDL - Vezi in ce partid intra (Video)
Foto: Arhiva

Adrian Papahagi a demisionat vineri din Partidul Democrat Liberal, printr-o scrisoare trimisa presedintelui PDL Cluj, Daniel Buda.

"Parasesc Partidul Democrat Liberal fara resentimente si pastrez aceeasi prietenie colegilor alaturi de care am dus luptele politice ale anului trecut, in special organizatiei PDL Cluj si domnului Emil Boc.

Consider ca principala problema a dreptei romanesti nu este lipsa valorilor si a oamenilor credibili, in toate formatiunile existente, ci criza de leadership.Cred, totodata, ca singurul lider legitim al dreptei este Traian Basescu", scrie Adrian Papahagi intr-o postare pe Facebook.

Totodata, acesta anunta ca se alatura Miscarii Populare.

"Am decis asadar sa ma alatur miscarii civice inspirate de Presedintele Romaniei si am acceptat sa fac parte din grupul de initiativa al Partidului Miscarea Populara", anunta el.

De altfel, Adrian Papahagi este un loial sustinator al presedintelui. "Traian Basescu - exceptional la Digi 24. Ramane singurul lider al dreptei. In jurul lui vom construi alternativa la Puciulica si Cacarau", scria Papahagi joi seara tarziu, pe Facebook.

Demisia lui Adrian Papahagi vine dupa cele depuse de Daniel Funeriu si Teodor Baconschi.

Totodata, Cristian Preda asteapta sambata o decizie privind suspendarea sa pentru 6 luni din PDL, in timp ce fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a decis sa se inscrie in acest partid, urmand sa primeasca o functie de prim-vicepresedinte, anunta Realitatea TV.

Adrian Papahagi este licentiat in anglistica al Facultatii de Filologie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj (1999) si al Universitatii Paris IV-Sorbonne (1998).

A fost elev strain al Ecole Normale Superieure (Paris) intre 1997-2000. Are un master in studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999) si doctorat in studii medievale ("summa cum laude") la aceeasi universitate.

A predat engleza medievala la Universitatea Paris IV-Sorbonne si la Institutul Catolic din Paris intre 1999-2003. In prezent lucreaza la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj.

In plan politic, Adrian Papahagi a ocupat in 2010 functia de consilier al ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, fiind si vicepresedinte al Fundatiei Crestin-Democrate si director adjunct al Institutului de Studii Populare.

In timpul celei de-a doua suspendari a presedintelui Traian Basescu din vara anului 2012, a fost unul dintre cei mai implicati sustinatori ai sefului statului.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a candidat din partea ARD intr-o circumscriptie din judetul Cluj, fiind sustinut de Monica Macovei si Cristian Preda, dar nu a reusit sa obtina un mandat, desi scorul sau a fost peste media nationala a PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Papahagi demisie PDL, #Papahagi Miscarea Populara , #demisii