O alianta de dreapta, doua tabere: Contre intre PDL si PNL din cauza senatorului Isaila

Joi, 05 Iunie 2014, ora 13:51
1759 citiri
O alianta de dreapta, doua tabere: Contre intre PDL si PNL din cauza senatorului Isaila
Foto: Arhiva

Tot mai multe tensiuni izbucnesc, zilelea acestea, in interiorul aliantei dintre PNL si PDL, iar membrii celor doua partide par sa nu fie de aceeasi parte a baricadei, cu toate ca pregatesc o fuziune inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie.

Astfel, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a condamnat, joi, atacul lui Puiu Hasotti, liderul senatorilor PNL, la adresa Monicai Macovei, scandal care a izbucnit dupa ce Senatul nu a incuviintat arestarea preventiva a lui Marius Isaila.

Europarlamentarul PDL a acuzat ca 20 de senatori liberali au votat impotriva arestarii lui Isaila si i-a cerul lui Klaus Iohannis sa ii sanctioneze pe acestia, iar Hasotti a raspuns dur acestor comentarii, spunand ca "Macovei nu o sa faca ordine in PNL", potrivit Adevarul.

In acest context, Catalin Predoiu a afirmat, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com ca "problema ridicata de europarlamentarul PDL este reala si serioasa", referindu-se la "scutul parlamentar in jurul senatorului PSD Marius Isaila la votul din 2 iunie".

"Rezultatul acestui vot nu face cinste celor care au votat pentru 'scutul anti-justitie' organizat pentru senatorul Isaila. Fuziunea dintre cele doua partide trebuie sa intareasca statul de drept, nu sa-l slabeasca.

Viitorul statut al noului partid trebuie sa includa prevederi clare privind atasamentul fata de statul de drept, independenta justitiei si politicile anticoruptie", a subliniat liderul PDL.

Macovei cere explicatii de la Iohannis

Primul atac a fost lansat de Monica Macovei, care s-a aratat ingrijorata fata de votul dat de cel putin 20 de senatori PNL impotriva cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila si ii cere noului presedinte interimar al liberalilor, Klaus Iohannis, sa clarifice public acest lucru si sa ii sanctioneze pe liberali.

Macovei ii cere lui Iohannis sa explice votul PNL impotriva arestarii senatorului Isaila

La randul sau, Puiu Hasotti a reactionat dur la afirmatiile europarlamentarului PDL: "1. Nu ma intereseaza concluziile Monicai Macovei. 2. Macovei nu o sa faca ordine in PNL. 3. Nu sunt atat de lipsit de imaginatie incat sa ma intereseze macar o silaba a doamnei Macovei. 3. Decat sa tin cont de ce spune doamna Macovei, mai bie ma calugaresc in Himalaya. Eu tin cont de ce spune marea majoritate a PDL, nu de ce spune doamna Macovei".

Senatorul Isaila, salvat de colegi: Au votat impotriva arestarii

Senatorii au respins, luni, cu o majoritate covarsitoare, solicitarea DNA de incuviintare a posibilitatii arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila.

Inca de pe 10 aprilie, Ministerul Justitiei a solicitat Senatului, la cererea procurorului general, incuviintarea arestarii preventive a social-democratului.

Marius Isaila este urmarit penal pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Acesta este acuzat ca, in anul 2012, pe cand era sef de serviciu in cadrul Ministerului de Finante, ar fi cerut 200.000 de euro spaga de la reprezentantul unei societati comerciale, cu scopul de a bloca un control al ANAF.

D.T

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Catalin Predoiu Macovei, #Catalin Predoiu Hasotti, #Catalin Predoiu scandal PNL PDL , #PNL