Mircea Toader: Nu cred ca vor exista dezertari din PD-L

Duminica, 13 Martie 2011, ora 08:23
1750 citiri
Mircea Toader: Nu cred ca vor exista dezertari din PD-L

Mircea Toader, liderul deputatilor PD-L, nu crede ca dupa Congresul partidului din luna mai vor exista dezertari. El se bazeaza in afirmatiile lui pe maturitatea celor care vor candida la sefia formatiunii.

"Eu nu cred in asa ceva (n.r. dezertari din PD-L), eu cred in maturitatea cel putin a liderilor care vor candida, pentru ca de ei depinde, nu depinde de cinci membri sau de parlamentari. Eu cred intr-o discutie foarte realista intre cei care candideaza si sigur ca orice candidatura, la nivel de varf ma refer, nu trebuie sa duca sub nicio forma la pastrarea unor diferente ulterioare acestor candidaturi.

Echipa care va fi la conducere trebuie sa fie formata de toti cei care pana la urma intr-o forma sau alta au sustinut un candidat la presedintie", a declarat Mircea Toader pentru Ziare.com.

Lazaroiu prevede dezertari individuale din PD-L

Declaratia lui vine dupa ce consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a afirmat ca, dupa Congres, daca se va dovedi ca alegerea facuta nu va relansa formatiunea in sondaje, atunci este posibil sa existe dezertari individuale.

"Riscul ca PD-L sa se rupa e foarte mic. Nu cred ca va pleca nimeni din partid in acest moment. Dar dupa Congres, daca partidul nu va lua cea mai buna decizie pentru a se relansa - si asta se va vedea in cateva luni in sondaje - atunci, da, atunci e foarte probabil. Nu neaparat o rupere, nu va pleca o factiune, dar vor fi multe dezertari individuale, pentru ca asa se intampla inainte de alegeri in toate partidele", a afirmat Lazaroiu.

Toader a mai spus ca in acest moment in partid nu s-au format grupuri, pentru ca pana acum nu s-a anuntat nicio candidatura la sefia partidului, in mod oficial.

"Deocamdata nu pot sa spun ca e vreun grup pentru ca nimeni oficial, chiar si neoficial, nu a zis ca va candida la functia de presedinte. Categoric ca sunt colegi care vor sustine o motiune sau alta, dar asta este pana la urma democratia intr-un partid. Important este nu numai persoana, ci programul sau politic, motiunea in sine, care va deveni programul politic al partidului.

Deocamdata nu stiu cine va candida si ce programe politice vor fi. Pana acum au fost doar supozitii. Eu sunt in general adeptul unei echipe din care sa faca parte toata lumea. Fiecare are locul lui si poate sa aduca aportul lui", a mai declarat Mircea Toader pentru Ziare.com.

Deputatul PD-L a tinut sa precizeze ca va candida pentru o functie in partid, la Congresul din mai, insa nu s-a hotarat pentru ce va opta.

"Si eu o sa candidez pentru o functie in Biroul Permanent. Ori vicepresedinte ori secretar executiv", a mai declarat Mircea Toader.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mircea Toader dezertari PDL, #Congres PDL alegeri dezertari , #alegeri PDL