Liga penala a PDL (Opinii)

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 23:20
2521 citiri
Liga penala a PDL (Opinii)
Foto: realitatea.net

Deschid televizorul, din intamplare nimeress pe B1 TV. Nimic neobisnuit, numai ca, la emisiunea moderata de Turcescu, il descopar pe Gheorghe Falca, primarul Aradului, vorbindu-ne despre adevarata reforma a statului roman si despre cum ar trebui sa se comporte politicienii adevarati ai Romaniei.

Desi pe celelalte posturi de stiri, evenimentul zilei parea a fi arestarea lui Sorin Apostu, primarul Clujului, la B1 TV Gheorghe Falca ne arata un bau-bau, numit Ion Iliescu care, vezi Doamne, nu mai vrea sa lase Romania sa scape de fantomele trecutului. Mai avea sa ne spuna ca iar ameninta Vantu sa cumpere Posta iar Voiculescu face presiuni sa ia salinele, noroc ca unul e la puscarie iar altul a devenit neinteresant.

Trecand peste acest aspect, am vrut totusi sa ma lamuresc daca merita sa-l ascult pe Falca. Nimic de zis, omul vorbeste frumos, are un aer de pastor penticostal si stie sa se faca placut. Dar are el caderea de a vorbi despre justitie, justitiabili si reforma a statului?

"Potrivit DNA, in cursul lunii martie 2005, in calitate de primar al Aradului, Gheorghe Falca a primit de la reprezentantii firmei Elecon Plus, Francisc Demeter si Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 euro decat apartamentul dat la schimb. Aceasta tranzactie s-ar fi efectuat pentru ca, in schimb, primarul Falca sa-i favorizeze pe cei doi mituitori in obtinerea, la un pret subevaluat, a unui teren apartinand Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului", arata o stire, demult uitata, de la inceputul anului.

Gheorghe Falca, judecat de Tribunalul Alba Iulia

Evident, suntem un stat democratic, in care prezumatia de nevinovatie trebuie acceptata pana la demonstrarea contrariului. Tot asa ne indeamna si primarul Aradului la toleranta si la prudenta, atunci cand vorbim de vinovatia lui Sorin Apostu.

Sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul si, de-abia dupa aceea, sa aruncam cu piatra. Pana atunci, puneti mana si cititi "Societatea vie. Proiect Romania 2020", carte lansata de Falca intr-o hala apartinand RATB.

Sunt de acord cu domnul Falca, dar pana actioneaza justitia din Romania asupra politicienilor acuzati, mancam si porcul de la Craciunul asta si inca de la vreo alte zece sarbatori ale Nasterii Domnului.

De ce spun asta? Pai, ma uit pe o lunga lista de "penali" ai PDL si vad ca toti au avut parte de ceva tevatura la inceputuri, dupa care dosarele lor ajung sa putrezesca, uitate undeva in cotloanele dulapurilor judecatoresti. Crede cineva ca Monica Ridzi va raspunde in fata legii sau ca Dan Pasat va fi adus sa dea cateva rasunsuri pentru faptele sale ilegale? Doamne, si cati or mai fi! Sa continuam mica trecere in revista a evenimentelor recente care implica potentatii zilei.

"Doi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Timis au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta, dupa ce au incercat sa ceara patronului unei firme o donatie pentru Partidul Democrat-Liberal(...)In iulie, sefa de la ITM Timis, impreuna cu Medesan Vasile, i-a cerut unui patron de firma 10.000 lei, cu titlu de donatie pentru organizatia judeteana a partidului din care toti trei faceau parte (Partidul Democrat Liberal). Sefa ITM Timis a fost ulterior suspendata din partid, in urma scandalului", arata o alta stire recenta.

Sefa ITM Timis, trimisa in judecata in dosarul spaga pentru PDL

"Silviu Bian, membru marcant PDL, se afla in arest preventiv din data de 16 octombrie dupa o decizie a Tribunalului Bucuresti, fiind acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 22.000 de euro si peste un milion de lei mita de la subordonati ca sa vireze finantarea necesara unor proiecte", aflam dintr-o alta stire, din ultima perioada.

Silviu Bian, fostul sef ANOFM, ramane in arest

Ar mai fi de mentionat si arestarea vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, alt membru marcant PDL, precum si gravele acuze aduse lui Nelu Botis, fortat sa demisioneze din Guvernul Boc. In umbra, probabil, multi tremura, dar spera ca nu se va strange latul chiar la ei. Asta-i Romania guvernata de PDL, iar Gheorghe Falca ne deseneaza scenarii cu Ion Iliescu, maleficul batranel care apasa butoane chiar si de la toaleta. O fi apasand domnule Falca, dar asta nu scuza cu nimic actiunile confratilor dumneavoastra.

Ah, era sa uit. Mai atrage cineva atentia asupra marilor corupti ai Romaniei. Jurnalista Andreea Pora este preluata chiar de catre "The Economist", cu un articol in care vorbeste despre marile cazuri "Matusa Tamara" si "Caltabosul". Foarte bun articolul si excelente exemplele, numai ca lipsesc cateva mai noi. De astea a promis Basescu ca se va ocupa cand ajunge la Putere.

Cum, nu poate si ne-a amagit? La fel cum o amageste pe Merkel, careia ii spune ca PDL are in sondaje vreo 30%, desi ultimele cifre sociologice indica in jur de 17 procente?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gheorghe Falca PDL, #Silviu Bian, #Sorin Apostu, #Nelu Botis, #B1 TV, #turcescu, #Sorin Oancea , #stiri PDL