Lazaroiu: In 2013 am putea avea o coalitie PDL-PSD, cu partide mai curate

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 21:55
3528 citiri
Lazaroiu: In 2013 am putea avea o coalitie PDL-PSD, cu partide mai curate
Foto: Realitatea Tv

Sebastian Lazaroiu, fost consilier al presedintelui Traian Basescu si fost ministru al Muncii in Guvernul Boc, sustine ca scena politica ar putea arata cu totul altfel in doi ani, dupa alegerile parlamentare din 2012, putand asista chiar la o reuniune a PSD si PDL, intr-o formula de guvernare.

Motivul pentru care acest lucru are foarte mari sanse sa se intample este unul foarte serios - revizuirea Constitutiei, ce nu poate fi facuta decat cu 66% majoritate in Parlament.

"In 2013 s-ar putea sa avem o Coalitie PSD-PDL, cu niste partide mai curate. Nu e o gluma sau o ghiceala, obiectivul este sa revizuiasca Constitutia, iti trebuie 66%. In 2012 nu se poate face, in 2013 s-ar putea face. Cu acest obiectiv, revizuirea Constitutiei, care ar trebui sa fie un obiectiv al Romaniei, nu doar al lui Traian Basescu, exista premise. Aceata coalitie e foarte probabila pentru ca revizuirea Constitutiei este foarte importanta si din ce in ce mai multi vad asta", a declarat Lazaroiu, la Realitatea Tv.

Cat despre referirea la faptul ca cele doua partide mentionate vor fi atunci "mai curate", Lazaroiu a explicat ca, in acest moment, in ambele exista un proces prin care sunt eliminati oamenii care nu fac cinste formatiunilor care ii sustin.

In ceea ce priveste PSD-ul, unde tocmai s-a consumat excluderea lui Mircea Geoana din partid si eliminarea sa si de la sefia Senatului, Lazaroiu spune ca asta i-a dat autoritate lui Ponta, care va continua curatenia, urmatorul pe lista putand fi Adrian Nastase.

"Victor Ponta iese intarit de aici, ca si-a propus doua obiective si i-au reusit. E clar ca asta ii intareste lui Ponta autoritatea in partid si ar putea sa urmeze Adrian Nastase. Nu neaparat suspendare, dar Ponta s-ar putea sa-l puna sa faca un pas inapoi", a mai speculat Lazaroiu.

Intrebat de ce nu a rezistat alianta PSD-PDL in 2009, fostul consilier prezidential a avut o explicatie foarte simpla - era an electoral.

"In 2009 n-a rezistat si pentru ca era an electoral si pentru ca oamenii care erau in cele doua partide nu se uitau in viitor, din pacate", a punctat Lazaroiu.

Iar cat despre posibilitatea ca alianta sa fie facuta cu PNL, in loc de PSD, acelasi consilier a spus ca este putin probabila, pentru ca "este un partid prea mic".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Lazaroiu revizuire Constitutie, #coalitie guvernare PDL PSD, #revizuire Constitutie Traian Basescu , #guvern PDL PSD
Comentarii