Ion Iliescu, presedinte PDL? (Opinii)

Marti, 19 Iunie 2012, ora 21:42
3823 citiri
Ion Iliescu, presedinte PDL? (Opinii)
Foto: evz.ro

PDL e la ora cautarilor, la momentul de rascruce care trebuie sa-i aduca in frunte omul providential, Mesia care sa salveze partidul de la dezastru. Problema este ca pedelistii cauta insistent, insa, din cate se pare, nu prea gasesc Dumnezeul de la capatul tunelului.

Deranjant este ca niciun lider marcant al partidului nu are curajul sa-si asume o responsabilitate personala in fata presei. De cate ori sunt intrebati despre situatia din PDL, membrii de frunte, interlocutori de moment ai ziaristilor, ne ametesc cu vorbe de genul "nu stiu, o sa discutam la partid", "nu-mi place sa discut in afara partidului" sau "nu ma pronunt decat dupa ce vom analiza foarte atent situatia". Mai mult decat atat, mai nimeni nu are tupeul sa sustina sus si tare: "Da, vreau sa candidez".

Atat de atent analizeaza pedelistii situatia, incat, atunci cand ajung in sedintele interne, nu stiu catre cine sa-si mai indrepte frustrarile, ofurile si acuzele. Desi la nivel declarativ se spune ca PDL a pierdut alegerile din cauza masurilor dure de austeritate pe care Guvernul Boc a fost nevoit sa le ia, in realitate, cand se discuta in interior, pe surse, rasufla altceva. Membrii nu mai au nimic de spus despre austeritatea paguboasa, ci sunt mult mai preocupati sa atinga orgoliul unei persoane sau prestanta profesionala a acesteia. Astfel, se ajunge la discutii despre delfini, amante sau alte manarii interne.

E clar ca in PDL se vorbeste pe mai multe voci. Nu mai departe de duminica seara, intr-o emisiune difuzata de Realitatea TV, Sever Voinescu purtatorul de cuvant al PDL, a declarat ca, in partid, "exista mai multe curente de opinie", facand referire, printre altele, la "prietenii sai politici", Monica Macovei si Cristian Preda. In plus, imediat dupa aflarea rezultatelor de la alegerile ocale, lideri marcanti, precum Cezar Preda sau Radu Berceanu, si-au aratat coltii, indicand voalat un singur nume capabil sa conduca PDL, Vasile Blaga.

Din alte surse, de presa sau de partid, aflam ca favoritul Cotrocenilor pentru sefia PDL ar fi Mihai Razvan Ungureanu, care de-abia asteapta semnalul lui Traian Basescu pentru a se imbarca in masina care sa-l duca in Aleea Modrogan. "Greii" nici nu vor sa auda de o asemenea mutare, sustinand ca MRU trebuie sa treaca mai intai prin focul unor alegeri si de-abia dupa aceea sa aiba pretentii de lider. In plus, mai spun aceeasi "grei", MRU nici macar nu e membru PDL.

Ca o solutie de compromis, cel putin pana la alegerile din toamna, am putea sa le oferim noi un nume pedelistilor, daca ei nu sunt in stare sa-l gaseasca. Vasile Blaga vorbea acum cateva zile, in cadrul unei intalniri cu colegii sai, fosti portocalii, actuali verzi, ca in Romania au existat doi Mesia, unul fiind al PDL. Era evident ca se referea la Ion Iliescu si Traian Basescu. N-ar fi rau, deci, ca, din moment ce fostul comandant de vas este ocupat inca cu functia prezidentiala, PDL sa se gandeasca la varianta cu Ion Iliescu in fruntea partidului.

Ar fi o intoarcere la perioada in care FSN se scinda in doua, iar Ion Iliescu parasea Frontul, fondand FDSN. FSN-PD a ramas pe loc, cu Petre Roman la carma, fiind urmasul de drept al FSN, actual PDL. Pe undeva, ar fi normal ca Iliescu sa-si doreasca copilul inapoi, mai ales ca, in aceste zile, tot plange de mila PDL, pe care nu si l-ar dori disparut de pe scena politica.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#alegeri PDL presedinte, #demisii PDL, #presedinte PDL, #Iliescu PDL , #demisii