Intre oglinzi paralele: USL, PDL (Opinii)

Marti, 08 Mai 2012, ora 22:19
1777 citiri
Intre oglinzi paralele: USL, PDL (Opinii)
Foto: TVR Info

Guvernul USL a obtinut votul de investitura al Parlamentului. 284 de senatori si deputati au votat in favoarea noului Cabinet. Lantul guvernarilor PDL a luat sfarsit.

In Parlament, premierul desemnat, Victor Ponta a avut un discurs concis. As putea spune, chiar sec. A evitat detaliile, a enumerat succint puncte din programul de guvernare, precizand ca este vorba despre un mandat restrans, pana la alegerile din toamna, exprimandu-si increderea ca se poate guverna si altfel in aceasta tara. A promis reintregirea salariilor si pensiilor, convenita cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. Cu alte cuvinte, a dat dreptul la speranta.

Ce a mai fagaduit, intre altele, Victor Ponta de la tribuna Parlamentului? Corectitudine in alegerile locale si in cele parlamentare. Apoi, depolitizarea serviciilor deconcentrate si, nu in ultimul rand, audit la toate ministerele. Acest ultim lucru va fi de urmarit.

De cealalta parte, PDL a iesit de la guvernare. Probabil ca pedelistii nu se asteptau la asa ceva. Am urmarit cu atentie discursul senatorului Vasile Blaga. A fost o balmajeala, Blaga circumscriindu-se diverselor forme de frustrare. Ca sa arate auditorului ce inseamna nucleul dur al PDL, Blaga a reiterat: "Pozitia PDL este ca nu votam niciun guvern din care nu facem parte. Asta a fost pozitia noastra si in 2007 si in 2008 si asta va fi pozitia partidului". Ma rog, este optiunea lor.

In ceea ce ii priveste pe pedelisti, cu cateva zile inainte de startul campaniei electorale pentru locale, merita a fi spuse cateva lucruri.

Cata risipa de discursuri mobilizatoare, dupa ce, in urma motiunii de cenzura, au trecut in Opozitie. Sambata, la desemnarea candidatilor PDL pentru locale, discursurile pompoase au fost presarate cu melodii de muzica populara, aplauze, pupaturi si strangeri de mana, de parca, deja, ar fi castigat alegerile.

Bine, nu este pentru prima data cand fac un spectacol din orice intrunire a lor. Numai ca, la lansarea candidatilor, totul ar fi fost perfect, toate guvernele pedeliste au mers ca pe roate. Oare, aceasta reuniune, nu ar fi fost un bun prilej de a fi recunoscute greselile?

Culmea, Emil Boc le-a transmis membrilor sai ca au toate motivele sa fie mandri ca sunt pedelisti. Boc a tinut sa informeze electoratul ca reintregirea salariilor este "suta la suta produsul eforturilor PDL, dar si al guvernelor Boc si Ungureanu".

Tot spectacolul oferit la sfarsitul saptamanii trecute arata ca unii dintre politicieni, chiar daca roata s-a invartit, continua sa se creada pe cai mari, continua sa creada ca tot ei sunt primii si ca ei sunt cei care au luat deciziile cele mai corecte.

Daca ar privi mai atent, ar observa ca lumea nu-i atat de frumos colorata in portocaliu, asa cum cred pedelistii. Si ca, pana la urma, cel mai mult conteaza ce lasi in urma.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#vot investitura Ponta, #PDL discurs Parlament, #PDL Opozitie , #stiri PDL