Hasotti l-a ironizat pe Berca in plen, citand din Arghezi

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 20:13 1130 citiri

Senatorul Gabriel Berca si-a anuntat in plen trecerea de la PNL la PD-L, iar fostul sau coleg, liberalul Puiu Hasotti, l-a ironizat citand din Tudor Arghezi, care a apreciat ca moda in politica este a "omului cu aripi", care trece de la un partid la altul, modificandu-si culoarea si penajul.

"Oficializez trecerea mea in grupul parlamentar al PD-L si rog colegii mei de la PNL sa faca nominalizarea pentru functia de presedinte al Comisiei de Abuzuri", a anuntat Berca in plen.

Liderul grupului PNL din care si Berca a facut parte pana marti le-a propus colegilor sai sa debuteze "intr-o atmosfera intelectuala" plenul in care urmeaza si dezbaterea motiunii simple pe educatie, citand cateva fraze scrise de Tudor Arghezi in 1932 in "Moda si romani".

"Citez: in politica totusi moda imediata si redutabila este a omului cu aripi. Un partizan dintr-un partid politic simte subit ca ii cresc aripi la redingota si ii vine sa zboare si zboara la alt partid. Singurul inconvenient al trecerii dintr-o colivie in alta este ca pe masura zborului se modifica si penele si culoarea: porumbelul se face cioara, cioara se face gaita si gaita papagal", a spus Hasotti, starnind aplauze in sala.

Gabriel Berca a demisionat din PNL si se inscrie in PD-L (Video) 06.04.2010

Senatorul Gabriel Berca a anuntat ca demisioneaza din PNL din cauza lipsei de colaborare cu filiala de Bacau a partidului.

Intr-o declaratie facuta marti la Realitatea TV el a admis ca au existat discutii ca el sa preia filiala PD-L de Bacau, insa a spus ca nu aceasta oferta l-a determinat sa demisioneze, ci faptul ca nu se mai poate afirma politic in filiala pe care o reprezinta.

PNL ii acuza pe Berca si Banu de oportunism

Zvonurile privind plecarea lui Berca din PNL au existat si la sfarsitul lui februarie. Contactat de NewsIn pentru o declaratie legata de zvonurile privind plecarea sa la independenti, Berca a negat aceste scenarii. "Acele zvonuri nu se aud bine", a spus el, pe 5 martie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com