Fostul liberal Berca a fost instalat ca presedinte al PD-L Bacau

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 21:40
2759 citiri
Fostul liberal Berca a fost instalat ca presedinte al PD-L Bacau

Biroul Permanent National al PD-L l-a numit pe fostul liberal Gabriel Berca drept presedinte interimar al organizatiei judetene a partidului din Bacau, actualul presedinte Neculai Olaru urmand sa activeze ca prim-vicepresedinte in filiala.

"Organizatia Bacau, cu o performanta buna in ultimele alegeri, a fost imbunatatita prin cooptarea de noi membri. Astfel, conducerea filialei a fost incredintata senatorului Gabriel Berca, cu Neculai Olaru si Adrian Iordache prim-vicepresedinti, iar Constantin Draganuta secretar general", a anuntat vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, la finele sedintei Biroului Permanent National de joi seara.

Parlamentarii democrat-liberali din Bacau vor fi vicepresedinti ai organizatiei, printre ei aflandu-se si fostul liberal, deputatul Mihai Banu.

Intrebat daca liderii PD-L iau in calcul si numirea unor conduceri interimare si la alte organizatii judetene, Flutur a raspuns: "N-am discutat. PD-L intra intr-un calendar de alegeri interne si vom analiza acolo unde este cazul. Comisia de organizare a Conventie va stabili un calendar de desfasurare a alegerilor interne".

Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a declarat, pentru NewsIn, ca liderii nationali ai partidului vor interveni in cateva organizatii judetene pentru a schimba conducerile acestora astfel incat rezultatele slabe ale acestora sa nu se repete si la viitoarele alegeri.

Oltean a precizat ca Biroul Permanent National va numi conduceri provizorii in cateva organizatii judetene care au avut rezultate nesatisfacatoare in ciclul electoral care s-a incheiat in 2009 astfel incat alegerile interne de la nivelul judetelor sa nu perpetueze vechile conduceri care s-au dovedit a fi neperformate.

"Situatia este foarte simpla: rezultatele in alegeri ale unor filiale impun obligatia Biroului Permanent National de a demite conducerile actuale, de a numi un nou nucleu la carma acestor organizatii care sa organizeze alegerile la nivelul acestora", a declarat Oltean.

El a precizat ca o decizie in acest sens este de asteptat in perioada imediat urmatoare, poate chiar in cadrul sedintei BPN de joi dupa-masa, astfel incat filialele PD-L din judetele vizate sa poata demara organizarea alegerilor fara sa existe riscul ca acei lideri cu rezultate slabe sa fie reconfirmati in functie. "Noile conduceri vor organiza alegerile pe baza noului statut astfel incat sa avem garantia ca si aceste filiale vor face performanta", a adaugat Oltean.

Senatorul Gabriel Berca a anuntat marti ca demisioneaza din PNL din cauza lipsei de colaborare cu filiala de Bacau a partidului. In ziua in care si-a anuntat demisia, el a admis ca au existat discutii ca el sa preia filiala PD-L de Bacau, insa a spus ca nu aceasta oferta l-a determinat sa demisioneze, ci faptul ca nu se mai poate afirma politic in filiala pe care o reprezinta.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gabriel Berca PDL Bacau , #stiri PDL