Falca: Conducerea PDL e formata din perdanti. In partid s-a dat startul razbunarilor

Marti, 03 August 2021, ora 10:511175 citiri
Falca: Conducerea PDL e formata din perdanti. In partid s-a dat startul razbunarilor
Foto: Arhiva

Gheorghe Falca, primarul Aradului, critica modul in care este condus PDL de catre Vasile Blaga, spunand ca noua conducere rezultata din alegeri este formata doar din perdanti.

"Partidul Democrat Liberal a ajuns in situatia de a fi condus prin suspendari si excluderi. Imediat dupa alegerile interne, in loc sa se faca reconstructia partidului, sa se faca opozitie adevarata, s-a dat startul razbunarilor. A fost demisa conducerea PDL Dambovita, urmata de revolta primarilor din judet, a fost suspendat europarlamentarul Cristian Preda, iar ultima lovitura este reactia celor 22 de primari din judetul Arges care sanctioneaza conducerea centrala", se arata intr-o declaratie de presa semnata de Gheorghe Falca si remisa Ziare.com.

24 de primari PDL-isti din Arges pleaca din partid. Se inscriu in Miscarea Populara?

Vice PDL, despre primarii "fugari": Ii impiedicam sa se "dezlege", functia e proprietatea partidului

Primarul Aradului trage un nou semnal de alarma privind riscul unei rupturi in Partidul Democrat Liberal.

"Am avertizat, in urma cu scurt timp, cand a fost demisa conducerea PDL Dambovita, ca partidul nu are o directie buna si nu este condus eficient. Astazi, situatia se repeta si avem un nou exemplu, la Arges, unde PDL pierde 22 de primari! Este foarte grav ca liderii de la Bucuresti isi permit cu nonsalanta sa minimalizeze orice plecare", considera Gheorghe Falca, adaugand ca PDL nu isi poate permite sa piarda niciun primar, "in situatia in care este astazi".

Totodata, el reaminteste ca in doar cativa ani, "PDL a ajuns de la 'partidul primarilor', la plecari in masa provocate de o conducere incapabila sa vada legatura esentiala intre performanta administrativa si cea electorala".

"Devine, din pacate, din ce in ce mai clar ca actuala conducerea a partidului nu intelege ce inseamna sa fii ales de cetateni. Politica eficienta este confirmata de votul cetatenilor, nu de numiri si destituiri in interiorul partidului", afirma Gheorghe Falca.

In concluzie, Gheorghe Falca critica modul de actiune al conducerii centrale care, in opinia sa, "nu intelege ca politica nu inseamna doar aparitii TV, circulare imperative trimise organizatiilor judetene, ci munca de reorganizare cu activul partidului, care trebuie mobilizat in jurul valorilor doctrinare si a celor care au performanta administrativa".

"Partidul are nevoie de o conducere corecta si eficienta, dar in momentul de fata este condus de perdanti, de oameni care nu au in spate votul cetatenilor. Sper ca oamenii valorosi ai PDL sa se ridice si sa nu mai astepte ca altii sa ia decizii in locul lor", a mai spus Falca.

C.B.