Deutsche Welle: Teama si stilul esopic, la Congresul PD-L

Marti, 17 Mai 2011, ora 16:33504 citiri
Deutsche Welle: Teama si stilul esopic, la Congresul PD-L

Opozantii primului ministru au criticat, in mod aluziv, alianta pe care PD-L a facut-o cu PSD la finele anului 2008, redeschizand dosarul cel mai dureros al dreptei politice din Romania.

In cursul lucrarilor Conventiei nationale a PD-L, senatoarea Mihaela Popa i-a prezentat pe sustinatorii motiunii Blaga ca pe o "echipa de oameni liberi si curajosi" si a continuat cu un indemn: "Cei curajosi vor invinge!"

Se pare insa ca nici Vasile Blaga si nici restul echipei sale nu au fost destul de curajosi, caci referirile la principalul adversar, presedintele Traian Basescu, au fost aluzive si neclare.

Ceva insa tot a indraznit sa spuna Vasile Blaga si merita sa fie consemnat, fiindca este pentru prima data cand cineva din cadrul PD-L pune in discutie politica de aliante a presedintelui Traian Basescu.

Acuzat insistent ca ar fi prea apropiat de Opozitie, Vasile Blaga a evocat anul 2008, in care presedintele Traian Basescu a impins partidul la o coalitie cu PSD, negociind conditiile guvernarii comune cu sase luni inainte de alegeri.

Citeste mai mult despre Teama si stilul esopic pe Deutsche Welle.