De ce vrea sa plece din PDL senatorul Ioan Sbirciu si unde se indreapta

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 13:03
3098 citiri
De ce vrea sa plece din PDL senatorul Ioan Sbirciu si unde se indreapta
Foto: observatorbn.ro

Senatorul PDL Ioan Sbirciu a declarat ca se gandeste sa plece din partid din cauza fondurilor insuficiente care se aloca invatamantului si culturii. Totodata, alegerea Partidului Conservator se justifica prin faptul ca acesta este "un partid mic".

"Am luat un timp pentru a reflecta mai atent la chestiunea asta. Am nevoie sa ma gandesc mai bine daca plec de tot sau nu, asta era ideea mea, pentru ca am mai mari asteptari, adica doresc mai mult sa se faca pentru invatamant, pentru cultura si pentru sanatate.

Insa cele care ma intereseaza pe mine in mod direct sunt invatamantul si cultura. Se aloca prea putini bani. De asta m-am dus acolo, nu ma intereseaza nicio afacere, nici sa continui activitatea asta.

Daca nu pot sa aduc un aport acolo, sa sustin lucrurile astea si sa aiba un efect, mai bine sa vina unul care poate sa faca lucrurile astea", a declarat senatorul, pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca va continua in PDL numai daca exista "intr-adevar intentia de a imbunatati cele doua domenii mari. Cu gandul asta m-am dus acolo (in Senat - n. red.), ca sa aduc un aport in zona asta unde am lucrat mult si toata viata mi-am daruit-o pentru asta, de dimineata pana seara. Si daca se poate sa fac ceva in sensul asta, bine, daca nu, am incercat". Legat de votul la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, Sbirciu a refuzat sa comenteze.

Partidul Conservator, preferat pentru ca este "cel mai mic partid" din Opozitie

Parlamentarul a explicat si de ce a ales Partidul Conservator drept posibila destinatie viitoare, pe considerentul ca era "cel mai mic partid".

"E complicat. Am zis si eu asa, dar e complicat. Era cel mai mic (partid - n.red.), ca sa nu ma intereseze ceva, ca vreau nu stiu ce. Nu ma intereseaza sa ajung sau sa continui sa... Asta era mai mic, ca sa fiu intr-un colectiv, undeva, nu asa de unul singur", a afirmat senatorul PDL.

In acelasi timp, Ioan Sbirciu nu a exclus nici posibilitatea de a ajunge intr-un alt partid de Opozitie, de a ramane independent sau de a renunta la viata politica.

Senatorul democrat liberal a cerut, luni, in plenul Parlamentului, o saptamana de reflectie, dupa ce anuntase anterior ca trece de la PDL la PC.

Sbirciu (PDL) cere "o saptamana de reflectie" dupa ce anuntase ca trece la PC

In varsta de 64 de ani, Ioan Sbirciu este senator de Bistrita-Nasaud, incepand cu anul 2008, fiind profesor universitar doctor si presedinte al Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#demisii PDL, #plecari PDL, #Ioan Sbirciu plecare PDL, #Ioan Sbirciu PDL PC , #demisii
Comentarii