De ce ar face PDL reforma interna

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 12:58
3193 citiri
De ce ar face PDL reforma interna

Cioara vopsita este una dintre institutiile fundamentale ale democratiei si sa nu ne amagim ca e o descoperire sau o desavarsire romaneasca.

Prin urmare, daca in celulele natiunii puse sa aleaga intre o minciuna ambalata frumos si una mai rudimentara, prefacatoria este o categorie acceptata, ca saracia sau deznadejdea, de ce sa-i livrezi un produs pe care sa nu-l inteleaga, prin urmare sa-l respinga intr-un cor de injuraturi?

Caci nu numai despre demisia lui Vasile Blaga din fruntea PDL ca semn al asumarii unui esec istoric, dar previzibil, s-a vorbit zilele astea. Ci si despre o reforma pe care ar putea sa o traverseze partidul in opozitie, necesara pentru a iesi la rampa cand Guvernul Ponta 2 se va fi erodat suficient incat sa experimenteze senzatiile lui Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu.

Desigur ca o operatiune pe care nu a fost in stare sa o duca la liman nicio formatiune politica alungata de la putere ar fi de salutat, dar in PDL, ca de altfel in orice partid romanesc, reprezinta un deziderat imposibil.

Caci cine sa faca pasul inapoi si cine sa-si asume constructia, dar mai ales, cu cine? Un criteriu ar fi legat de performanta in aceste alegeri, insa daca socotim astfel, avem doar patru calificati: Eugen Tomac (Diaspora) si Alin Popoviciu, singurii candidati ARD care au inchis colegiile, Alin Tise, fostul presedinte al CJ Cluj, un razvratit impotriva clanurilor din partid, nealungat din PDL numai deoarece are realizari si este simpatizat in plan local, care a obtinut un mandat de pe locul doi, dar a strans cele mai multe voturi dintre toti alergatorii din blocul pro-basist, si Elena Udrea, beneficiara celor mai multe procente.

Pe Tomac il simpatizeaza Traian Basescu, pe Popoviciu televiziunile, pe Tise tinerii, iar pe Udrea o tolereaza toti, caci nu se stie cata putere mai are presedintele, deci nu risca nimeni.

Si cum sa-i aduci pe altii? Oare crede cineva ca personaje ca Ioan Oltean, de pilda, vor accepta vreodata sa faca un pas inapoi? Si daca da, crede cineva ca nu au crescut destula generatie de maine dupa chipul si asemanarea lor?

Caci daca tineri onesti nu simt ca ar avea ce sa caute in politica, viitorul trebuie asigurat cumva, deci singurii interesati, aproape in unanimitate, sunt veleitari fara consistenta intelectuala, morala etc.

Mult mai constructiva ar fi o analiza serioasa legata de cauzele esecului, in cadrul careia sa se stabileasca un set de interdictii de atitudine si decizie peste care sa nu se treaca niciodata. Nicio derogare. Caci acestia sunt oamenii.

Nu inlaturara lui Vasile Blaga este solutia pentru reforma interna, ci acceptarea adevarului si deschiderea sincera catre valori. Din celelalte...

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#reforma PDL Blaga, #demitere conducere PDL, #rezultat alegeri PDL , #demisii