Colegiul National Director al PDL analizeaza rezultatele alegerilor locale

Joi, 14 Iunie 2012, ora 10:50
1846 citiri
Colegiul National Director al PDL analizeaza rezultatele alegerilor locale

Colegiul National Director al Partidului Democrat Liberal urmeaza sa se intruneasca joi pentru a analiza rezultatele inregistrate la alegerile locale din 10 iunie.

Reuniunea vine in contextul in care o serie de lideri democrat-liberali judeteni au apreciat public ca in urma scorului inregistrat se impune demisia conducerii partidului si organizarea unui congres extraordinar, in vreme ce alti fruntasi ai formatiunii politice considera ca bilantul trebuie sa fie unul rational si generator de solutii reformatoare.

Senatorul PDL Radu Berceanu a cerut miercuri demisia intregii conduceri centrale a PDL si convocarea unui congres extraordinar, lucru care, in opinia sa, ar trebui sa se intample in sedinta Colegiului Director al partidului.

"Cand faci parte din Biroul Permanent National ai o responsabilitate pentru partidul ala, se uita sute de mii de membri si simpatizanti militanti ce decizii luati voi acolo, drept urmare ai o responsabilitate si nu poti sa spui cand s-a intamplat ce s-a intamplat. Noi suntem de Guiness Book of Records pentru ca un partid care a avut primul-ministru, presedintele Camerei (Camera Deputatilor - n.r.), presedintele Senatului si presedintele tarii, evident, de partea lui, a pierdut tot si a ajuns in situatia asta. Mai e vreun exemplu de-asta?", a declarat Radu Berceanu.

Liderul filialei PDL Arad, Gheorghe Seculici, a declarat, miercuri, ca sustine ideea demisiei conducerii centrale a formatiunii, lansata de Radu Berceanu, si spune ca este necesara convocarea Conventiei Nationale a PDL.

In acelasi sens s-au exprimat democrat-liberalul Mihail Hardau, prim-vicepresedinte al PDL Cluj, Ioan Holdis,presedintele organizatiei PDL Satu Mare, Ionel Avrigeanu, liderul PDL Bihor, Cristian Poteras, presedintele PDL sector 6, liderul PDL Hunedoara, Dorin Gligor, liderul PDL Constanta, Cristian Gigi Chiru, prim-vicepresedintele PDL Prahova, George Ionescu si prim-vicepresedintele PDL Alba, Ion Dumitrel care sustine ca partidul trebuie reconstruit si a apreciat ca Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu sunt oameni care stiu 'cum se construieste un partid, cum se mentine si cum trebuie muncit pentru partid', dar pe care "nu i-a ascultat nimeni"

De cealalta parte, presedintele PDL Brasov, George Scripcaru, s-a pronuntat mai degraba pentru stabilitate in randurile partidului si a dezavuat atitudinea unor lideri democrat-liberali care s-au grabit sa faca anumite declaratii.

Pozitii apropiate au exprimat si deputatul PDL Lucian Bode, presedintele organizatiei judetene Salaj, deputatul Stelian Fuia, presedintele organizatiei judetene a PDL Calarasi, Catalin Flutur, presedintele organizatiei judetene PDL Botosani, deputatul Adrian Florescu, Dorel Jurcan, presedintele PDL Valcea, vicepresedintele PDL Teleorman, liderul PDL Iasi Dumitru Oprea.

Vicepresedintele PDL Florin Popescu, liderul democrat-liberalilor damboviteni, a declarat, miercuri, ca nu isi da demisia din conducerea partidului decat daca i-o cere presedintele, ca raspuns la solicitarea colegilor care cer demisia conducerii centrale a partidului.

Senatorul PDL Vasile Blaga si-a sfatuit miercuri colegii sa discute toate problemele in interiorul partidului. "Eu ii sfatuiesc (pe colegii din PDL - n.red.) sa discutam in interiorul partidului, asa cum am facut intotdeauna. Cel putin eu asa o sa fac. O sa imi exprim punctul de vedere maine in Colegiul Director si in toate forurile partidului, care au inclusiv datoria statutara de a decide mersul partidului", a declarat presedintele Senatului.

Liderul PDL Bistrita-Nasaud si secretar general al partidului, Ioan Oltean, a anuntat ca in cadrul Colegiului Director se vor analiza rezultatele alegerilor si se vor lua masuri pentru ca la alegerile parlamentare din toamna partidul sa revina in prima linie.

"Nu incercati sa insinuati demiteri si sa le provocati prin mass-media. Partidul stie ce are de facut si liderii partidului stiu ce au de facut. Deciziile se iau acolo unde trebuie, la partid, si nu la televiziune", a mai sustinut Ioan Oltean.

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a afirmat ca partidul va gasi solutii, dar "nu prin taieri de capete".

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat miercuri, ca este nevoie de actiune calma in interiorul partidului, si nu de exercitii publice de descarcare a unor frustrari, pornind de la faptul ca Partidul Democrat Liberal este, in acest moment, unica forta de dreapta in stare sa contrabalanseze USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PDL colegiu director, #demisie conducere PDL, #Berceanu demisie conducere PDL , #demisii
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5